VMI vadovė: verslas nuo kovo–birželio neteko 3,5 mlrd. eurų pajamų

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovė Edita Janušienė sako, kad Lietuvos verslas nuo karantino pabaigos prarado apie 3,5 mlrd. eurų.

„Verslo apyvarta nuo kovo-birželio mėnesių, duobė yra nei daug, nei mažai – 3,5 mlrd. eurų. Tiek verslas neteko pajamų“, – Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje sakė E. Janušienė.

Anot jos, šiandien labiausiai atsigavo didmeninės ir mažmeninės prekybos sektorius.

„Nuo birželio mėnesio didmeninė-mažmeninė prekyba atsigavo ir truputį lenkia netgi praėjusių metų lygmenį. Apdirbamoji gamyba yra jau grįžusi į praėjusių metų lygį, sunkiausia yra transporte ir saugojime, kur yra vis dar atotrūkis, o apgyvendinimo ir maitinimo paslaugose atotrūkis dar yra, bet jis kur kas didesnis apgyvendinimo paslaugose nei maitinimo sektoriuje“, – kalbėjo VMI vadovė.

Jos teigimu, maitinimo paslaugas teikiančios įmonėms atsigauti po karantino sekasi geriau nei apgyvendinimo įstaigoms.

„Mūsų viešbučiams didžiuosiuose miestuose ne taip ir lengva yra dabar. Akivaizdu, kad maitinimo veiklai sekasi atsigauti kur kas sparčiau nei apgyvendinimo veiklai, tą rodo ir jų pardavimų grafikai. Praktiškai liepos mėnesio pardavimai rodo praėjusių metų lygmenį, tuo tarpu apgyvendinimo veiklos pardavimai kiekvieną mėnesį vis po 15 mln. eurų dar atsilieka nuo praėjusių metų lygmens“, – teigė E. Janušienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių