VMI pervedė per 100 mln. eurų GPM permokų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad beveik 700 tūkst. gyventojų, kurie laiku ir teisingai užpildė pajamų deklaracijas, iki liepos 31 d. pervedė 109,4 mln. eurų Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų.

VMI pažymi, kad deklaracijas pateikę, tačiau permokų iki liepos 31 d. nesulaukę gyventojai turėtų pasitikrinti, ar jiems nereikia patikslinti pateiktos deklaracijos. VMI duomenimis, deklaracijas turėtų patikslinti beveik 25 tūkst. gyventojų, kuriems sugrįžtų 5 mln. eurų GPM. Pažymėtina, kad permoką galima susigrąžinti už praėjusius penkerius metus.

„Daugiausiai permokų, net 85 proc., susidarė dėl per mažo pritaikyto neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD). GPM permoką gali susigrąžinti ir tie gyventojai, kurie mokėjo gyvybės draudimo ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto kreditą, įmokas už studijas. Kaip ir kasmet, grąžinant permoką atsižvelgiama, ar gyventojas nėra skolingas valstybei bei ar yra pateikęs, patikslinęs ankstesnių laikotarpių turto ir pajamų deklaracijas, kurias jam privaloma pateikti“, – pranešime cituojama VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Susigrąžinti GPM permoką už 2018 m. dar galėtų 190 tūkst. gyventojų, jei tik pateiktų GPM deklaraciją per elektroninę deklaravimo sistemą. VMI pastaraisiais metais gyventojus informuoja asmeniškai apie šią galimybę, kuria pasinaudoti galima už penkerius praėjusius metus.

Kauno mieste ir rajone grąžinta 15 mln. eurų permokų

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad 92 tūkst. Kauno miesto ir rajono gyventojų, kurie laiku bei teisingai užpildė pajamų deklaracijas, mokesčių administratorius iki liepos 31 d. pervedė 15 mln. eurų Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų.

„Atkreipiame dėmesį, kad deklaracijas pateikę, tačiau permokų iki liepos 31 d. nesulaukę, gyventojai turėtų pasitikrinti, ar jiems nereikia patikslinti pateiktos deklaracijos. Mokesčių inspekcijos duomenimis, Kauno mieste ir rajone deklaracijas turėtų patikslinti 3666 gyventojai, kuriems sugrįžtų 651,3 tūkst. eurų GPM. Visus priminimus apie nepateiktas deklaracijas ar tikslintinus duomenis bei kitus dokumentus galima rasti prisijungus prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS), skiltyje „Pranešimai vartotojui“. Pažymėtina, kad permoką galima susigrąžinti už praėjusius penkerius metus“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Susigrąžinti GPM permoką už 2018 m. dar galėtų 23,7 Kauno miesto ir rajono gyventojų, jei pateiktų GPM deklaraciją per EDS. VMI pastaraisiais metais gyventojus informuoja asmeniškai apie šią galimybę, kuria pasinaudoti galima už penkerius praėjusius metus.


Šiame straipsnyje: VMIGPMpermokospinigaiLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Buhalterija

Buhalterija portretas
Būtų laiku netaikę GPM - kiek daug galėjom nusipirkti. Kainos per metus triskart pakilo. Valstybė tiesiog be procentų "pasiskolino" iš mūsų visų ir ačiū nepasakė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių