VMI: mokestinės paskolos sutarčiai be palūkanų sudaryti įmonės turi dar savaitę

  • Teksto dydis:

Įmonės, kurios pavasarį buvo laikomos nukentėjusiomis, tačiau rudens karantino metu jų veikla nebuvo apribota ir į naująjį nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą nebuvo įtrauktos, turi dar savaitę, per kurią gali kreiptis į VMI ir sudaryti mokestinės paskolos sutartį (MPS) be palūkanų, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Kaip praneša VMI, jeigu įmonė prašymo nepateiks iki vasario 28 dienos, bus laikoma, kad tokios sutarties įmonei nereikia, o nuo kovo 1 dienos jai galiotų įprasta mokesčių mokėjimo ir MPS sudarymo tvarka (su palūkanomis), turima nepriemoka taptų skola.

„Priminimus apie galimybę sudaryti MPS be palūkanų iki vasario 28 d. išsiuntėme beveik 10 tūkst. įmonių, turinčių mokestinę nepriemoką, tačiau 5,9 tūkst. įmonių, turinčių 135,1 mln. eurų nepriemoką, iki šiol į mokesčių administratorių nesikreipė“, – teigia VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova.

Ji pažymi, kad dėl MPS be palūkanų sudarymo turėtų kreiptis ir tos 540 įmonių, kurių prašymai jas įtraukti į naująjį nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą šiuo metu yra vertinami. Kreiptis dėl MPS verta nelaukiant atsakymo, nes, jei įmonės prašymas įtraukti į sąrašą patenkintas nebus, ji po vasario 28 dienos jau nebegalės sudaryti MPS be palūkanų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių