VMI laiškais primins apie nesumokėtus mokesčius

  • Teksto dydis:

Iki lapkričio vidurio 48,5 tūkst. gyventojų ir įmonių sulauks Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) priminimų apie nesumokėtus mokesčius. Laiškai siunčiami dalimis – praėjusią savaitę jų jau sulaukė pirmieji 7,7 tūkst. įmonių ir 8,8 tūkst. gyventojų.

„Nedelsti ir sumokėti atidėtus mokesčius taip pat turėtų mokesčių mokėtojai, kuriems iki spalio 31 d. buvo taikomos mokestinės pagalbos priemonės, nes nuo lapkričio 1 d. nesumokėtiems mokesčiams pradėti skaičiuoti delspinigiai“, – sakė VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova.

Ji pridūrė, kad finansinių sunkumų turintys ir mokesčių sumokėti per nustatytą terminą negalintys asmenys gali kreiptis į VMI su prašymu dėl mokestinės paskolos sutarties (MPS) sudarymo su palūkanomis.

VMI pateikiami duomenys rodo, kad iš viso šiuo metu mokesčių nepriemoką, kuriai buvo taikoma mokestinė pagalba ir tik nuo lapkričio 1 d. pradėti skaičiuoti delspinigiai, turi 7,5 tūkst. įmonių (27,6 mln. eurų), 12,8 tūkst. savarankiškai dirbančių gyventojų (3,5 mln. eurų) ir 78,7 tūkst. jokios veiklos nevykdančių gyventojų (9,6 mln. eurų).

Veiklos nevykdančių gyventojų didžiausia dalis, apie 57,4 proc., turi nepriemoką iki 20 eurų. Daugiau nei pusę jų bendros mokesčių skolos (5,5 mln. eurų) turi vos 1,8 proc. gyventojų, iš jų 78 gyventojų mokesčių skolos viršija 10 tūkst. eurų. Didžiausia vieno gyventojo turima mokesčių skola – 242 tūkst. eurų, o įmonės – 318 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Nors turi dauguma elektr.paštą kodėl i jį ne parašius.Galima juk ir greičiau.

Pil.

Pil. portretas
Labai gerai ,žmogus neišblogos valios gali kažko nesumokėti. Gavus laišką galimą bus aiškintis,arba sumokėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių