VMI jau pervedė 4,2 mln. eurų GPM permokos

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę prasidėjus 2020 metų pajamų ir turto deklaravimui, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) daugiau nei 14 tūkst. žmonių jau grąžino virš 4,2 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų. 

Pasak VMI mokestinių prievolių departamento direktorės Stasės Aliukonytės-Šnirienės, pavedimai  atliekami pagal atsitiktinį sąrašą kiekvieną darbo dieną.

„Šiais metais GPM permokų grąžinimas gyventojams prasidėjo kaip niekada anksti, praėjus mažiau nei vienai savaitei nuo deklaravimo starto“, – pranešime sakė ji.

Visos GPM permokos bus grąžintos iki liepos 31 dienos, teisingai deklaravus pajamas ne tik už praėjusius, bet ir ankstesnius laikotarpius.

Elektroninėje sistemoje deklaracijas jau pateikė apie 493 tūkst. gyventojų. Daugiau nei 36 tūkst. jų valstybei turės sumokėti apie 17 mln. eurų, o 426 tūkst. žmonių turėtų būti grąžinta beveik 116 mln. eurų.

Praėjusiais metais 355 tūkst. gyventojų deklaravo 192 mln. eurų mokėtino mokesčio, o 848 tūkst. žmonių VMI grąžino daugiau nei 184 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių