Verslininkui Lietuvoje - nemalonumai dėl bitkoinų keitimo

  • Teksto dydis:

Į virtualios valiutos bitkoinų keitimo verslo traukinį įšokti bandęs Lietuvos verslininkas liko su banko "Swedbank" įšaldyta įmonės sąskaita ir paralyžiuota veikla. Didelio entuziazmo bitkoinų atžvilgiu nerodo ir centrinis bankas.

"Verslo žinios"rašo, kad buvęs tinklapio "Greitai.lt" vadovas, o dabar - "Bitmarket" direktorius Audrius Ramanauskas sakė, jog gruodžio 13 dieną netikėtai sulaukė nemalonios žinios iš "Swedbank", kuriame įmonė turi sąskaitą.

"Bankas netikėtai užšaldė mano vadovaujamos įmonės sąskaitą, o po kelių dienų iš jo sulaukiau klausimų, kurie siunčiami vykdant pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją. Esu šokiruotas tokio banko elgesio. Įmonės veikla dėl to yra paralyžiuota, patiriame nuostolių, o objektyvių priežasčių, dėl ko tai padaryta, bankas nepateikia, tik pirštu baksnoja į naują įmonės veiklą - bitkoinų keitimą. Visus atsakymus į klausimus pateikiau, tačiau tai jų netenkina", - sakė A.Ramanauskas.

Lietuvos banko atstovai teigia, kad virtuali valiuta "Bitcoin" šiuo metu nėra reglamentuota nei Europos Sąjungos, nei Lietuvos teisės aktuose, nėra licencijuojama. Teigiama, kad dažniausiai virtualios valiutos yra nepripažįstamos valstybių, o kai kuriais atvejais net oficialiai uždraudžiama jas naudoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tautietė

tautietė portretas
Apie Swedą esu itin prastos nuomonės. Ir kalbu čia ne apie bitkoinus. Kokią jie turi teisę klaust, kokiuose dar bankuose aš turiu sąskaitas? tai yra ne jų reikalas. Tas visuotinis sekimas Lietuvoje jau peržengia visas ribas. tokio š...bankio paslaugų atsisakiau. Vienintelis š...bankis Lietuvoje, kuris apmokestina net uždaromą sąskaitą. Dar turi susimokėt už tai, kad nenori turėt su jias nieko bendo.

darius225

darius225 portretas
Jeigu norite nemokamų bitcoin, galite laimėti. http://freebitco.in/?r=169024 Visiškai nemokama arba užsidirbkite žiūrėdami reklamas http://www.bitvisitor.com/?ref=17VVtvG55fEtKLcwiYcEVHZj969nVxxKiU taip pat nemokama
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių