Už 3,2 mln. eurų bus remontuojamas Lietuvos elektrinės 8 blokas

  • Teksto dydis:

Iki 2023 metų vidurio bus remontuojamas didžiausios šalyje elektros gamintojos Lietuvos elektrinės 300 megavatų (MW) galios 8-asis blokas, pranešė „Ignitis grupė“.

Elektrinę valdanti „Ignitis gamyba“ pasirašė beveik 3,2 mln. eurų vertės sutartį su „Elektrėnų energetikos remontu“. Pagal ją įmonė atliks turbinos ir generatoriaus kapitalinio remonto darbus.

Anot „Ignitis gamybos“ vadovo Rimgaudo Kalvaičio, pagal elektros tinklų naudojimo taisykles tokie įrenginiai turės privalo užtikrinti nepertraukiamą elektros gamybą ne trumpiau kaip 90 parų.

„Įvertinus tai, kad visos Lietuvos energetikos sistemai strateginė bloko reikšmė yra didžiulė – 8-asis blokas elektros perdavimo sistemos operatoriui („Litgrid“ – BNS) teikia svarbias tretinio aktyviosios galios rezervo ir izoliuoto sistemos darbo paslaugas, turime nuolatos užtikrinti patikimą bloko techninę būklę ir parengtį darbui“, – pranešime teigė R. Kalvaitis.

Bloko darbo resursas po remonto bus pratęstas iki 50 tūkst. valandų, jis galės ne trumpiau nei 90 parų nepertraukiamai gaminti elektros energiją.

1972 metais pradėtas naudoti 8-asis blokas iki 2020 metų pabaigos buvo išdirbęs daugiau nei 162 tūkst. valandų, o jo darbo resursas artėja prie pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jes

Jes portretas
Tada pagaminti agregatai atlaiko dvigubą resursą,nėra ko triedalioti ir mėtyti pinigus į balą,gal valdžiabobėms 3,2 milijono ne pinigai? geriau sumažinti akcizą kurui kad nors jis nedidėtų,tuo pačiu sumažėtų kainų kilimas ir kitur.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių