Ūkininkus netrukus pasieks išmokos už tarpinius pasėlius

  • Teksto dydis:

Ūkininkai, įvykdę įsipareigojimus pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonės „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“ veiklą „Tarpinių pasėlių auginimas ariamojoje žemėje“, kitą savaitę, pirmadienį, sulauks kompensacinių išmokų, praneša Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA).

Išmokos gali būti mokamos tik įsitikinus, kad pareiškėjai laikosi prisiimtų įsipareigojimų. Vykdantieji šią veiklą yra įsipareigoję po pagrindinio derliaus nuėmimo tarpinius pasėlius pasėti per savaitę (ne vėliau kaip iki rugsėjo 15 d.), juos išlaikyti ant dirvos paviršiaus iki kovo 1 d., pagal veiklą deklaruotuose plotuose neganyti gyvulių, neruošti pašaro ir nešienauti, nenaudoti augalų apsaugos produktų, mineralinių trąšų ir srutų tarpinių pasėlių auginimo laikotarpiu pagal veiklą deklaruotuose plotuose. Taip pat šią veiklą vykdantys ūkininkai turi įterpti tarpinius augalus į dirvą prieš pagrindinės kultūros sėją.

NMA skelbia jau užbaigusi visas reikalingas patikras dėl reikalavimų laikymosi ir netrukus 1 043 ūkininkams išmokės 3,8 mln. eurų kompensacinių išmokų. 2021 m. patvirtintas kompensacinės išmokos dydis siekia 134 eurus už hektarą.

NMA iš viso 2021 m. paramos pagal KPP priemonę „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“ gavėjų sąskaitas jau papildė 15 mln. eurų suma.


Šiame straipsnyje: NMAūkininkaipasėliaiišmokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių