Turto bankas pateikė ieškinį dėl Skaistgirių bendruomenės pasisavinto turto

  • Teksto dydis:

Turto bankas teismo prašo sustabdyti Panevėžio rajono Skaistgirių bendruomenės atstovų veiksmus ir grąžinti pasisavintą valstybės turtą.

Turto banko teigimu, bendruomenės atstovai neteisėtai pasisavino neįregistruotus valstybei priklausančius mokyklos statinius.

„Suprasdami vietos bendruomenės lūkesčius stengėmės juos atliepti, tačiau buvo pasinaudota mūsų geranoriškumu ir pažeistas ne tik pasiektas susitarimas, bet ir galimai neteisėtai užvaldytas valstybės turtas. Tenka tik apgailestauti dėl susiklosčiusios situacijas ir teisingumą siekti atstatyti teisinėmis priemonėmis“, – pranešime sakė Turto banko Komunikacijos skyriaus vadovas Karolis Vaitkevičius.

Anot pranešimo, bankas artimiausiu metu aukcione ketino parduoti mokyklą Skaistgirių kaime – ją kaip nebereikalingą turtą bankui perdavė Panevėžio rajono savivaldybė, iškeisdama jį į lygiavertį Turto banko valdomą turtą.

Rengiant mokyklą pardavimui paaiškėjo, kad dalis mokyklos priklausinių nėra įregistruoti, o žemės sklype yra Skaistgirių bendruomenės iniciatyva įrengti sporto treniruokliai. Turto banko atstovai sutiko, kad bendruomenė įregistruotų treniruoklius, jais toliau naudotųsi, o ateityje jų likimą spręstų su naujuoju pastato šeimininku.

Tačiau, banko teigimu, bendruomenė kaip savo nuosavybę įregistravo ir krepšinio, tinklinio ir automobilių aikšteles,  mokyklos stadioną, tačiau nebuvo įregistruoti sporto treniruokliai, dėl kurių ir buvo susitarta.

Kaip BNS pranešė bankas, ieškinys pateiktas Panevėžio apylinkės teismui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių