Taivanas žada strateginių pasiūlymų Lietuvos puslaidininkių pramonei

Taivanas žada pateikti Lietuvos puslaidininkių pramonei strateginių pasiūlymų, sako  Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas Ericas Huangas (Erikas Huangas).

„Mes ruošiamės kalbėtis su daugybe kompanijų, tyrimų centrų ir valstybės institucijų ir pateiksime (...) keletą puslaidininkių pramonės strateginių pasiūlymų Lietuvos įmonėms ir Vyriausybei“, – po Taivaniečių verslo delegacijos susitikimo su Seimo ryšių su Taivano tarpparlamentine grupe žurnalistams antradienį sakė E. Huangas.

„Manau, kad geriausias būdas greitai judėti yra sujungti Lietuvos ir Taivano technologijas, sukuriant sinergiją. Dabar mes žvelgiame į projektą, skirtą sujungti Lietuvos lazerių technologijas ir Taivano puslaidininkių technologijas. Tai bus projektas, skirtas pereiti į trečios kartos puslaidininkių pramonę“, – pridūrė Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas. 

Manau, kad geriausias būdas greitai judėti yra sujungti Lietuvos ir Taivano technologijas, sukuriant sinergiją.

E. Huangas teigė tikintis, kad informacija apie projektus bus paskelbta kuo greičiau.

Seimo ryšių su Taivano (Kinijos Respublika) tarpparlamentinės grupės pirmininkas Matas  Maldeikis sako, kad taivaniečiai jau nurodo konkrečias įmones ir sritis, į kurias jie mato galimybių investuoti.

„Juos ypač domina lazerių industrija. Jie sutinka darbuotojus nusivežti apmokyti ir po to jau grąžinti į Lietuvą, bet tai užtruktų ilgesnį laiką. Mums reikia greitesnių rezultatų. Išgirdome jau datas ir kalbame apie sumas“, – teigė M. Maldeikis.

Jis, be kita ko, pabrėžė, kad produkciją į Taivaną tiekti planuojančios įmonės pačios turi apie tai pranešti.

„Tos įmonės nenori apie tai kalbėti, nes jos bijo, kad kada nors klausimas su Kinija vienaip ar kitaip išsispręs...  Nenori likti kažkokiuose sąrašuose. Nelabai nori šnekėti dar“, – teigė M. Maldeikis.

Pirmadienį taivaniečiai Vilniuje susitiko su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite, lankėsi daiktų interneto prietaisų gamintojos „Teltonika“ gamykloje, Fizinių ir technologijos mokslų centro lazerinių technologijų klasteryje, lazerių gamybos įmonėse „Ekspla“, „Light Conversion“, „Eksma“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O ką ?

O ką ? portretas
Chakeriai iš ruSSijos slaptūjų tarnybų ,armonikos pakviesti ,neatvažiuos?

Cha

Cha portretas
Jie is musu lazerius paeme pasakys kaip sugeneruot ji kad puslaidininkius is molio lipdytume ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių