Susivienijusios profsąjungos teiks siūlymus Darbo kodeksui

Susivienijusios penkios profesinės sąjungos Vyriausybei ir Seimui ketina teikti siūlymus Darbo kodeksui. Atstovai siekia, kad į Kodeksą būtų įtrauktos biudžetinių įstaigų darbuotojų ir pareigūnų darbo laiko apskaičiavimas, viršvalandžių apmokėjimo tvarka ir profsąjungos veiklos garantijos.

Pasak susivienijusių profesinių sąjungų, kreiptis į Vyriausybę ir Seimą nuspręsta dėl to, kad jos nėra įtrauktos į trišalę tarybą, kuri svarsto Darbo kodekso nuostatas. Profsąjungos siūlo koreguoti viršvalandžių apmokėjimo ir darbo laiko skaičiavimo metodus. Teigiama, kad darbuotojai per septynių dienų laikotarpį negalėtų dirbti ilgiau nei 48 valandas, o už viršytą laiką mokėti papildomai arba viršvalandžius pridėti prie kasmetinių atostogų.

Taip pat siekiama darbo kodekse suteikti apsaugą įsivaikinusiems tėvams, kad šie būtų traktuojami kaip mažametį vaiką turintys tėvai. Susivienijimas siūlo ir daugiau dėmesio skirti profesinių sąjungų veiklai, numatant atsakomybę už neteisėtą trukdymą profsąjungų veiklai, taikyti lengvatą narių mokamam mokesčiui ir palengvinti sąlygas streikuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių