Seimo komitetas – už valstybės atsargų kaupimo griežtinimą

Parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas siūlo griežtinti valstybės atsargų kaupimą.

Tokį sprendimą komitetas priėmė trečiadienį, apsvarstęs Žemės ūkio bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijų inicijuojamas Valstybės rezervo įstatymo pataisas. Dėl jų Seimas balsuos kitą savaitę neeilinėje sesijoje.

„Didesni saugikliai nepakenks, naudinga juos valstybei turėti“, – komiteto posėdyje sakė žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Komitetas pritarė atsargų rezervavimo sutarties įteisinimui ir siūlo Seimui nustatyti, kad prekių ar produktų atsargos būtų laikomos atskirose patalpose, o ekstremalios situacijos, krizės atveju, paskelbus mobilizaciją ar įvedus nepaprastąją ar karo padėtį, negalėtų būti panaudojamos jokiems kitiems tikslams be Vyriausybės leidimo.

Verslas ne rečiau kaip du kartus per metus, o ne kartą, kaip siūlyta anksčiau, būtų tikrinamas, ar gali vykdyti įsipareigojimus.

„Patikrintas vasario mėnesį tiekėjas ramiai sėdėtų žinodamas, kad daugiau niekas jo netikrins“, – tvirtino komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas.

Be kita ko, komitetas siūlo valstybės atsargas laikyti tik Lietuvoje.

Dabar Valstybės rezervo įstatymas leidžia kaupti atsargas specialiuose sandėliuose, be to, jas galima pirkti nebūtinai iš anksto, o kilus poreikiui įsigyti pagal preliminarias sutartis, kurias Seimas įteisino 2019 metais.

Pagal įstatymą atsargų duomenys yra įslaptinta informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bunkerius nori naikinti kurie yra like nuo karo laiku.Juos galėjo suremontuoti,užtikrinti saugumą jų ir reikalui esant panaudoti.Juk požemiuose gerai laikosi masito atsargos ,vėdinimas ,ventiliacijos turi būti ir išvalytos esamos.Bunkeriai ir taikos metu gali būti reikalingos, tik proto reikia turėti ir prižiūrėti juos tinkamai reikia.

Dj

Dj portretas
Ruoskytes 3mln ukrainieciu papildys darbo jegos trukuma jau greitai !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių