Seimas atmetė prezidento siūlymą dėl 100 eurų išmokos

Seimas nesvarstys prezidento siūlymo mažiausias pajamas gaunantiems gyventojams išmokėti vienkartines 100 eurų išmokas.

Už tai, kad Vienkartinės išmokos infliacijos neigiamų pasekmių mažinimui įstatymo projektas būtų svarstomas, balsavo 38 Seimo nariai, prieš buvo 33, o 25 susilaikė. Kitu balsavimu Seimas projektą atmetė: už tai balsavo 55, o už grąžinimą tobulinti – 41.    

Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Mykolas Majauskas pabrėžė, kad piniginių išmokų dalinimas iš biudžeto nėra naujiena ir projektą siūlė koreguoti, kad 100 eurų būtų galima panaudoti tik komunalinių sąskaitų apmokėjimui. 

Socialdemokratas Algirdas Sysas mano, kad tokios išmokos bus per didelė našta valstybei: „Kieno sąskaita tai bus daroma? Tų pačių pažeidžiamiausiųjų sąskaita“. 

Konservatorius Edmundas Pupinis priekaištavo, kad po 100 eurų gaus ir dideles pensijas gaunantys žmonės. 

Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė sakė, kad 100 eurų išmokoms būtų naudojamas biudžeto perveršis ir nepanaudotos kovai su Covid-19 skirtos lėšos.  

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
O ka pakeis tie rinkimai tie patys ubagai ateis už juos pabalsuoti o parėje namo puls dergti rusus kad jie kalti Lietuva debilu kraštas

onute

onute portretas
Jau dabar maistas pabrango trigubai dar tik 30d o pensijos jau neliko Atiduos ukram kad itiktu scwabui o mes galim ir pagyventi kaip po karo greit duonos neipirksim Rudeni bus tikras pokaris badas šaltis ligos Ir nieko nepadarysim Valdžioje banditizmas susidorojimas su tauta senoliais vaikais Dar nausėda pavaidina rupintojeli tuom ir baigiasi

Greičiau rinkimai ateitu......

Greičiau rinkimai ateitu...... portretas
Dar konservatoriai nepasisotino......kaip sau tai balsuoja už....o kai tautai špyga....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių