S. Skvernelis: dėl situacijos Baltarusijoje verslui grėsmių yra

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pripažįsta, kad dėl dabartinės situacijos Baltarusijoje ten veikiančiam lietuviškam verslui grėsmių yra.

„Atskiriems sektoriams tos grėsmės yra. Matome pradėtus „tradicinius“ baltarusiškus būdus, kada į įmonę ateina Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos analogas ir pradeda aiškinti, žiūrėti, kad gal kažkoks mokestis (nesumokėtas – ELTA). Visi suprantame, kas pasiuntė ir kokiu tikslu. Nerimą kelia, nes verslo pakankamai daug yra toje valstybėje, jam tikrai gali kilti problemų“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Tačiau premjeras pakartojo, kad Baltarusijai neapsimokėtų perorientuoti savo krovinius nuo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto į Rusijos uostus.

„Ekonominiai parametrai, nei kalbant apie birius krovinius, nei kalbant apie naftos produktus (rodo – ELTA), kad Baltarusijai neapsimoka perorientuoti į Rusijos uostus. Tai dar vienas ekonominis krachas būtų“, – sakė premjeras.

Neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka prieš kurį laiką pagrasino, kad Baltarusija savo krovinius nukreips nuo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto. Jis taip pat pareiškė, kad „Baltarusija uždaro sienas su Vakarais.“

Premjeras:  Lietuvos verslininkai rizikas žinojo

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Lietuvos verslininkai, dirbantys su Rusija ir Baltarusija, žinojo galimas rizikas.

Vis dėlto verslininkus premjeras paragino kreiptis į institucijas, jeigu dėl situacijos Baltarusijoje yra reikalinga pagalba.

„Visi verslininkai, kurie dirba su Rytų partneriais, tas rizikas žinojo. Čia jau yra 20 metų – ar Rusijoje dirbo, ar Baltarusijoje, ar kažkada toje pačioje Ukrainoje – kad yra tokie būdai, kada bandoma politiniu ir kitokiu būdu, per specialiąsias tarnybas, vienokiu ar kitokiu būdu paveikti. Tai tas rizikas turėjo“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Jis paragino įmones, kurioms reikalinga pagalba, oficialiai kreiptis į Lietuvos institucijas.

„Jei reikalinga dabar kažkokia pagalba, (...) tai tos Lietuvos kapitalo įmonės, veikiančios Baltarusijoje, turėtų oficialiai kreiptis į Vyriausybę ar Užsienio reikalų ministeriją, tada galėtume kalbėti apie problemos rimtumą ir pagalbą“, – sakė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Sauliui

>Sauliui portretas
O prie ko čia Skvernelis? Ar jis lojo apsiputojes ant Lukašenkos ir mūrijo sankcijas Baltarusijai? Reikėjo tau kilt prieš tuos pagindinius kiršintojus kurie dabar pagarsėje savo durnu elgesiu per visą pasaulį.Dar kaba visos Lietuvos vardu, parazitai..Galvoji kad partiniai skalikai los, kąs o iš to nieko jiems nebus? Klysti. Dabar Skverneliui teks tvarkyt tą visą suda kurį pagamino Lietuvos glušai. O jo tikrai nemažai

Sauliui

Sauliui portretas
O kaip bus jai Bulbašai gautu savo Terminala rusijoje o ne 30% pas Udovicki BKT o visus 100% ir savo:) Pono prime minister ritorika pasikeistu ar i toliau vaidins nepakeičiama:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių