Iš Rusijos ir Baltarusijos perkeliamiems darbuotojams – palengvinimai

  • Teksto dydis:

Darbuotojai iš Rusijos bei Baltarusijos bei jų šeimų nariai nuo šiol galės paprasčiau persikelti gyventi ir dirbti į Lietuvą.

Tai numatantis vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės įsakymas įsigalios trečiadienį ir bus taikomas nepaprastosios padėties metu. Pagal jį įmonės, iš Rusijos bei Baltarusijos dėl karo Ukrainoje po vasario 24-osios planuojančios perkelti savo darbuotojus į Lietuvoje įsteigtas tos pačios grupės bendroves, galės pasinaudoti specialia supaprastinta tvarka.

Pirmas apie tai pranešė portalas 15min.lt. 

Įsakyme numatyta, jog šiuo pagrindu atvykstantys darbuotojai ir jų šeimų nariai privalės pateikti prašymą išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, jiems nereikės leidimo dirbti Lietuvoje ar gauti specialų Užimtumo tarnybos sprendimą.

Perkeliamų darbuotojų ir jų šeimų narių sąrašus turės sudaryti Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jie turės būti pateikti Užsienio reikalų ministerijai, jeigu reikės – ir Valstybės sienos apsaugos tarnybai.

Perkeliamiems darbuotojams ir jų šeimų nariams vizos bus išduodamos tarnybose užsienyje, išimtiniais atvejais – pasienio kontrolės punktuose.

Tai, kad artimiausiu metu į Lietuvą atvyks tūkstančiai IT specialistų iš Baltarusijos bei Rusijos, praėjusią savaitę pranešė  ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mergaite bilotaite,

mergaite bilotaite, portretas
jeigu čia atsiežtum ir putiną, tai savo užduotį įvykdytum pilnai

nu kas sustabdys

nu kas sustabdys portretas
tokias nesąmones

rusai tai dar nieko

rusai tai dar nieko portretas
bet xaxolai tai jau ne tauta o diagnozė
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių