RST patyrė nuostolio, nors pajamos augo

Rytų skirstomųjų tinklų (RST) įmonių grupė preliminariais duomenimis per praėjusius metus patyrė 82,1 mln. litų nuostolio, nors dar 2007 metais grupės grynasis pelnas sudarė 73,7 mln. litų.

Aiškindamas pagrindines RST įmonių grupės grynojo nuostolio priežastis, RST vadovas nurodo įmonės turto perkainojimą, išaugusias elektros energijos gamintojų kainas ir metų pabaigoje sumažėjusias elektros energijos pardavimo apimtis.

Pasak R. Vaitkaus, ekonomikos nuosmukis 2008 metų pabaigoje paveikė ir RST pardavimų rodiklius. Dėl metų pabaigoje sumažėjusio elektros energijos vartojimo bendrovė jos pardavė 6 proc. mažiau nei buvo planuota ketvirtąjį ketvirtį.

RST įmonių grupės 2008 metų pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) - sudarė 251,9 mln. litų ir padidėjo 11,5 proc. palyginus su 2007 metais.

Pasak RST generalinio direktoriaus Rimanto Vaitkaus, 2008 metais EBITDA rezultatą lėmė ne tik išaugusios RST įmonių grupės veiklos pajamos, kurios pernai sudarė 1197,1 mln. litų, tai yra 12,7 proc. daugiau nei 2007 metais, bet ir sumažintos sąnaudos.

Atsižvelgdama į mažėjančio elektros energijos vartojimo tendenciją ir bendrą ekonominę situaciją šalyje, RST vadovybė ir 2009 metais planuoja mažinti sąnaudas ir didinti veiklos efektyvumą. Šiais metais ir toliau ypatingas dėmesys bus skiriamas skolų valdymui ir negamybinių nuostolių, patiriamų dėl vagysčių ir nesąžiningos žmonių veiklos, mažinimui.


Šiame straipsnyje: RSTelektraIM110870890

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių