Ragina įvesti statybininko kortelę: iš „šešėlio“ padėtų ištraukti milijonus eurų

Statybos sektoriuje nelegaliai dirba apie 22-24 tūkst. asmenų. Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) sako, kad statybininko kortelės (STATREG) įvedimas statybvietėse būtų efektyvi priemonė kovai su „šešėliu“ ir nelegaliu darbu.

Kaip teigiama pranešime, skaičiavimai rodo, kad kortelės įvedimas padėtų valstybei iš „šešėlio“ papildomai ištraukti apie 200 mln. eurų.

„LSA sukurta ir statybvietėse veikianti STATREG sistema yra tinkamas socialinės atsakomybės pavyzdys, tad valstybės institucijoms nebereikėtų „išradinėti dviračio“ ir iš naujo nekurti to, kas jau sukurta, o imti bei naudoti tai, kas jau šiandien puikiai veikia. Kuriant sistemą iš naujo, būtų ne tik prarastas laikas ir šimtai milijonų, bet ir investuotos mokesčių mokėtojų lėšos“, – pranešime cituojamas Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos (LPPSF) pirmininkas Juozas Neverauskas.

Pasak J. Neverausko, privalomos statybininko kortelės įvedimas Lietuvoje ne tik žymiai sumažintų „šešėlį“, užtikrintų aukštesnę darbų kokybę ir tikslesnę darbo laiko apskaitą, bet sumažintų ir nelaimingų atsitikimų statybose skaičių, kuris yra vienas didžiausių ES: 2018 m. – 37 nelaimingi atsitikimai Lietuvoje, tuo metu ES vidurkis – 30.   

LPPSF ragina nedelsiant imtis pokyčių ir sudaryti reikiamas sąlygas STATREG kortelės sistemos veikimui.

Skaičiuojama, kad per metus statybos sektoriuje neapskaitoma 500-700 mln. eurų pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Traukia

Traukia portretas
tą šešėlį traukia o kai ištraukią kažką paaiškėja kad suda

Bele kas

Bele kas  portretas
Tai jau milijardų nebeištrauksime iš niekur?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių