R. Karbauskis užsispyręs dėl valstybinių vaistinių: sprendimą įgyvendinsime

Parlamentiniam Sveikatos reikalų komitetui siūlant nebesvarstyti „valstiečių“ pataisos dėl valstybinių vaistinių įteisinimo, Seimas spręs, ar pataisas atmesti, ar perduoti kitam komitetui.

Pakeitimų iniciatoriai „valstiečiai“ sako, kad pažadas rinkėjams steigti tokias vaistines bus įgyvendintas, todėl pakeitimų imsis kitas, Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

„Pakeisime komitetą ir bet kokiu atveju tą sprendimą įgyvendinsime. Tai mūsų pažadas (rinkėjams – BNS) ir jį vykdysime“, – BNS sakė vienas pataisų iniciatorių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Pakeisime komitetą ir bet kokiu atveju tą sprendimą įgyvendinsime.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė pataisų rengėja Agnė Širinkskienė įsitikinusi, kad valstybinės vaistinės bus ypač naudingos regionuose.  

Anot jos, realu, kad Farmacijos įstatymo pataisas Seimas priimtų iki liepos, kol parlamentarai išeis atostogauti, o  pusmečio pasirengti valstybinių vaistinių atsiradimui užteks.

Ekspertizę atlikęs Lietuvos laisvosios rinkos institutas sako, kad valstybinės vaistinės pažeistų konkurenciją, tuo metu pataisų iniciatoriai teigia, jog institutas yra suinteresuotas, nes tarp jo rėmėjų yra „Eurovaistinė“ ir „Gintarinė vaistinė“ bei farmacijos kompanija „Berlin-Chemie Menarini“.

Vyriausybė 2019 metų kovą yra pritarusi pataisoms, kurios atvertų kelią ligoninėse steigti valstybines vaistines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Man 85. Vartoju tik angliukus kartais. Galvoju ko čia burba kai kurie. Yra privačios vaistinės, o ko negali būti IR valstybinių. Pirmos pelną į savo kišenę, o antros į biudžetą. O vaistų vartojai galės rinktis. . Jei telpa Tiek Prekybos centrų, ko netilps kelios vaistinės. Tegu konkuruoja tarpusavyje. O gal vaalstybinės privačipms trukdys laikyti kainas sutartines. O man tai čia nieko baisaus.

antanas

antanas portretas
Utopija ir priešrinkiminis triukas, kaip apgauti rinkėjus... Jokios naudos tos valstybin's vaistinės neduos, o pinigai bus plaunami iš biudžeto, iš visų mokesčių mokėtojų. Panašu, kaip "klestinčio komunizmo laikais" daug eksperimentų būdavo daroma ne su gyvuliais, o su gyvais žmonėmis, bet "klestintis komunizmas" sovietų sąjungoje taip ir nebuvo pastatytas, išskyrus jo lyderį L.Brežnevą, kuris sau sugebėjo prisikabinti penkis didvyrio ordinus. Jei Karbauskis yra įsitikinęs, kad valstybinės vaistinės bus pelningos, tai tegul eksperimentą vykdo iš savo asmeninių arba iš jam priklausančio "Agrokoncerno" už dempingines trašas gauto pelno. Kažkaip įtartinai yra bandoma švaistyti biudžeto pinigus, nelyginant Klaipėdos metro: Karbauskis užsispyręs steigti valstybines vaistines, Prezidentas valstybinį banką? Žinant, kad. banko steigimui iš. biudžeto būtų išplauta virš milijardo eurų, kam tai naudinga? Gal pelningiau pasikviesti iš Rusijos "superbankininkus" Antonovą su Romanovu?

tas pats kur apie parsidavėlius..

tas pats kur apie parsidavėlius.. portretas
O žinote kad gali ir taip būt. Patvirtinu. Kadangi jau yra tep buvė ir aš puikiai atsimenu visas kreivas įmonių ,,nerentabilumo", bankrotinimo grimasas. Bei kuo greitesnį jų privatizavimą mūsų pačių naudai.:D) Kadangi ,,kai yra tikras turto šeimininkas, tai yra kur kas geriau":D).Tai ir pažiūrėsim ar Karbauskis bus kitoks nei tie gnydos išdirbę ne ,,tikro turto valdymo", jo plėšimo iš Valstybės ir pelno spaudimo tik sau, sistemą. Galiu sugalvoti tik du argumentus kodėl taip gali nebūti :1. Niekada gyvenime tas pats nesikartoja; 2.Karbauskis (kaip pvz.ir ,,liankai") yra pasipūtėlis pilnas unoro pasirodyti ne sudas esantis . Todėl sudės visas pastangas ir dar biški.:D).To ir tikėsimės.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių