Premjero siūlymai apmokestinti turtą stebina verslą

  • Teksto dydis:

Vyriausybės vadovo Algirdo Butkevičiaus viešas pasvarstymas apie būdus, kaip priversti įmones sparčiau didinti atlyginimus, verslininkams kelia nuostabą, rašo "Verslo žinios".

"Verslininkas pats turi spręsti, kaip konkrečiomis rinkos aplinkybėmis jam elgtis. Vyriausybė turi tik du įrankius - minimalią algą ir apmokestinimą", - teigė asociacijos "Investors' Forum" Mokesčių grupės vadovas Kęstutis Lisauskas.

PET ruošinių bendrovės "Retal Lithuania", kurios ikimokestinis pelnas pernai padidėjo 40 proc. iki 6,5 mln. eurų vadovas Giedrius Viederis teigia, jog premjero teiginiai yra kaip žemiausios grandies darbuotojų, reikalaujančių pelną padalinti darbuotojams. Be to, jis kelia klausimą, ar kritus pelnui, reiktų mažinti atlyginimus.

Kaip BNS rašė anksčiau, premjeras interviu portalui delfi.lt teigė, kad sparčiau nei atlyginimai augantys kai kurių įmonių dividendai verčia galvoti apie permainas, apmokestinant turtą. Pasak jo, galutinius VMI duomenis planuojama išanalizuoti po dviejų savaičių, o juos pakomentuoti gali būti surengta spaudos konferencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
be vis naujų ir didesnių mokesčių nesugebat daugiau nieko sugalvot? Netaškykit pinigų auksinėms šakutėms ir auksiniams šikanams, tai nereiks mokesčių augint, dar net sumažint galima bus, ir rimtiems reikalams pinigų užteks.

W

W portretas
Akivaizdžiai nusikalba. Tegul nelaiko mūsų kvailiais. Laikas jam į senelių prieglaudą.

P

P portretas
Šalyse, iš kurių gyventojai masiškai nebėga, verslininkai gavę pelną darbuotojus premijuoja, kelia atlyginimus ar kitaip jiems atlygina ir tokia praktika nieko nestebina. Tik Lietuvoje visas pelnas "verslininkui" o darbuotojams atlyginimas už kurį pragyventi neįmanoma.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių