Premjerė: šildymo kompensavimo tvarkos keisti neketinama

Šį šildymo sezoną Lietuvoje itin pabrangus centralizuotai šilumos energijai, premjerė Ingrida Šimonytė kartoja, kad kompensavimo tvarkos keisti neketinama. Anot jos, jau priimti Vyriausybės ir Seimo sprendimai amortizuoja kylančias kainas.

„Kompensavimo modelis buvo smarkiai praplėstas – netaikomi turto normatyvai jokie popandeminiam laikotarpiui, yra padidinti rėžiai slenksčių, nuo kada atsiranda teisė į kompensaciją. Tai tiems žmonėms, kurie įgyja teisę į kompensaciją, jie moka tiek už tas paslaugas, kiek yra lubų riba, daugiau visiškai nesvarbu, kokia yra kaina, visa kita padengia biudžetas“, – žurnalistams penktadienį sakė premjerė.

„Kompensavimo tvarkos kol kas keisti nesiruošiame, nes kainų didėjimas gali reikšti, kad daugiau žmonių atsiras, kurie kreipsis dėl teisės pasinaudoti šitomis kompensacijomis, mes tą esame įsivertinę ir tai yra normalu“, – pridūrė ji.

I. Šimonytės teigimu, kylančias elektros ir dujų kainas amortizuoja sprendimai, kurie kainų šuolį išdėstė per keletą metų, išplėsta kompensacijų bazė žmonėms su mažomis pajamomis bei pensijų, minimalios algos ir biudžetinio sektoriaus darbuotojų atlyginimų didinimas.

„Tai yra tai, ką daro valdžia. Pasaulinių dujų kainų valdžia nereguliuoja“, – pabrėžė ji.

Kylant energijos kainoms, Lenkija nuo vasario šešiems mėnesiams atšaukė pridėtinės vertės mokestį (PVM) maisto produktams, taip pat trąšoms, o PVM tarifas degalams mažinamas nuo 23 proc. iki 8 proc.

I. Šimonytė sako sunkiai įsivaizduojanti, kad Lenkijos valdžia po pusmečio grąžins PVM į buvusį lygį.

„Aš gana sunkiai įsivaizduoju Lenkijos valdžią po pusmečio didinančią PVM iki buvusio lygio, nes įsivaizduoti, kad po pusės metų situacija kažkaip stebuklingai pasikeis, yra gana drąsu“, – kalbėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne be reikalo Šimonytė buvo nušvilpta:ji privalėtų rūpntis šalies ekonomikos kilimu,o ne priešingai.PVM mažinimas palengvintų žmonems pragyvenimą,ir nereikia būti tokiai užsispyrusiai ožkai.Juk gėda,kad esi tokia nemėgstama Lietuvoje.

Anonimas

Anonimas portretas
blogas kompensavimo mexanizmas,jokio turto nera tik butas pensija jau pakele 420 jokios kompensacijos keli metai,cia tik vardas kad mompensuoja.pensijas kelia bet netvarko kompensavimo.parasykit kas kiek gaunate.jei mazas 44kv butas jokios kompemsacijos.ir uz vandeni atskiras skaiciavimas pagal alga,tegu nesigiria

Statistika

Statistika portretas
Premjerė ir jos kabinetas yra protingesnė negu Lenkija, Vengrija, Švedija ir kitos šalys. Tik,- kai reikia pakelt mokesčius vis argumentuoja, kad -"taip yra daugelyje kitų šalių". Taip kad čia pasakos yra, be galo - o rezultatas apverktinas, Lietuva sarašų apačioje vis dar.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių