Premjeras: Vyriausybės pozicija dėl kitų metų minimalios algos – 642 eurai

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad, Trišalei tarybai neradus sutarimo dėl kitų metų minimalus mėnesinio atlyginimo (MMA) didinimo, Vyriausybės pirminė pozicija – jis turėtų didėti 35 eurais, iki 642 eurų.

„Vyriausybė turės priimti sprendimą, tą sprendimą pradėsime derinti kitą savaitę. Manome, kad startinė Vyriausybės pozicija – kad MMA didėtų daugiau nei vidutiniškai 35 eurais. Ji tokia yra ir mes tokią poziciją teiksime. Bet vėlgi tai bus dar toliau derybų, diskusijų klausimas“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

„Girdime nuogąstavimus iš verslo organizacijų, jie labai yra pagrįsti ir argumentuoti, matome kintančias prognozes, gerai, kad jos vis gerėjančios“, – pridūrė premjeras.

Manome, kad startinė Vyriausybės pozicija – kad MMA didėtų daugiau nei vidutiniškai 35 eurais.

Anot S. Skvernelio, MMA padidinimas pirmiausia paliestų smulkųjį verslą.

„Turime savo veiksmus priimti labai pasvertai, nenorėtume, kad tai būtų didelė našta, o smulkus verslas patyrė tikrai nemažus išbandymas. MMA didinimas pirmiausia jiems smogtų. Norisi, kad būtų subalansuotas sprendimas“, – teigė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas taip pat nesutinka, kad MMA didinimo klausimą reikėtų atidėti po rinkimų.

„Nepritariu pozicijai, ką sako darbdavių organizacijos, kad reikia daryti po rinkimų. Kas pasikeis po rinkimų? Po rinkimų reikės sprendimus vis tiek priiminėti ir priiminėti bet kokiu atveju dar šitai Vyriausybei, nes mes ir Biudžeto įstatymo projektą teiksime, ir dalyvausime visose fazėse iki pat paskutinio balsavimo fazės, jau kai bus nauja Vyriausybė. Taip kad čia rinkimais prisidengti nėra jokio reikalo“, – sakė premjeras.

Trišalė taryba trečiadienį nepasiekė bendro sutarimo dėl kitų metų minimalaus mėnesio atlyginimo (MMA) dydžio ir fiksavo skirtingas nuomones.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė sakė, kad Lietuvos banko (LB) apskaičiuotas ir 642 eurus siekiantis kitų metų MMA dydis galėtų būti diskusijų objektas, tačiau akcentavo, kad socialiniai partneriai galėtų dar mėnesį diskutuoti ir ieškoti sprendimo.

Darbdavių atstovai sutiko, kad dėl MMA didinimo būtų galima dar mėnesį diskutuoti, tačiau nesutiko su 642 eurų dydžiu. Lietuvos pramonininkų konfederacijos vykdomasis direktorius Ričardas Sartatavičius taip pat sakė, kad klausimo svarstymą reikia atidėti po rinkimų.

Tačiau darbuotojų atstovai nesutiko su siūlymu toliau diskutuoti dėl MMA didinimo ir ragino sprendimą priimti greičiau. Profsąjungų teigimu, MMA dydis kitais metais turi siekti 663 eurus.

MMA nuo šių metų šalyje padidėjo iki 607 eurų „popieriuje“, iki 437 eurų „į rankas“.

Trišaliame nacionaliniame susitarime sutarta, kad Lietuvoje MMA negali būti mažesnis kaip 45 proc. vidutinio darbo užmokesčio ir didesnis kaip 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
vidurkis 1200 ANT popieriaus ! o realiai tai kaip anekdote .kaimynas suvalge zasi o TU nieko, bet statistiskai ABU PO PUSE ZASIES !!! DURNIU LAIVAS !!!

vėjai

vėjai portretas
Ir nuo tokios algos dar trečdalį (PSD ir kt.) nuskaičiuos? Reikia įstatymo, kad tik nuo 2000 ,,į rankas" gaunančių nuskaičiuoti beveik trečdalį. Kur statistika, kiek Lietuvoje žmonių gauna ,,į rankas" 2000? Kasdien susirgusiuosius, izoliuotus skaičiuoja, o kiek žmonių gauna ,,į rankas" 2000 - nesugeba suskaičiuoti.

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl butai Vilniuje tokie brangūs? Lietuvos valdžia vardan ypatingai kvailos politikos (mes be Krymo nenurimsim) sunaikino mūsų kaimo produkcijos rinką Rusijoje. Netekę pragyvenimo šaltinio, žmonės iš laukų Lietuvoje masiškai kraustosi į Vilnių. Čia jų laukia iki ausų išsišiepę Lietuvos verslininkai su nerealiai mažais atlyginimais samdiniams (nenori - nedirbk, norinčių stovi eilė). Tie verslininkai, gavę milžiniškus pelnus iš tokio lengvo verslo, pradeda supirkinėti nekilnojamą turtą Vilniuje. Rezultate nuskurusiame senų dyzeliukų, lauko tualetų ir asbestinių nutriušusių stogų Vilniuje nekilnojamas turtas kainuoja tiek pat, kiek puikiose Europos sostinėse. Tai yra komunistinės Kinijos stebuklas, pakartotas tikrų ir išverstaskūrių liberalų dešimtmečiais valdomoje Lietuvoje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių