Iš prekybos lentynų alkoholis puodeliuose dings, vaikiškas šampanas liks?

Vyriausybė linksta pritarti, kad prekyboje neliktų į nedidelius vienkartinius plastiko puodelius išpilstytų alkoholinių gėrimų, tačiau „vaikiško“ šampano draudimo nepalaiko.

Be to, numatoma didinti itin stipraus alaus akcizą, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Dar nėra galutinio sprendimo, bet Vyriausybė linkusi pritarti, kad stiprus alkoholis vienkartinėje puodelio pakuotėje būtų draudžiamas. Taip pat linkstama pritarti dėl labai stipraus alaus prieinamumo ribojimo, kad jam būtų palaipsniui didinamas akcizas“, – antradienį Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

Ministrų kabinetas pritarė Ūkio ministerijos išvadai dėl parlamentarų siūlomų Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų. Galutinį sprendimą Vyriausybė turėtų priimti artimiausiame posėdyje.

„Pasitarime nebuvo pritarta draudimui riboti vadinamąjį vaikišką šampaną ar kitas pakuotes, kurios, pasak įstatymo rengėjų, skatina vaikus vartoti alkoholį“, – pridūrė S. Skvernelis.

Parlamentarai siūlo drausti gaminti ir įsivežti maisto produktų, žaislų ir kitų prekių, primenančių ar imituojančių alkoholį ar jo tarą, taip pat kai kurio stipresnio nei 7,5 laipsnio alkoholio prekybą didesnėje negu 0,2 litro taroje, o 7-7,5 laipsnio – didesnėje negu 0,25 litro.

Dabar Lietuvoje draudžiama prekiauti į plastiką išpilstytais gėrimais, stipresniais nei 7,5 laipsnio, į didesnę negu 0,5 litro tarą išpilstytą tokio pat stiprumo alų, fermentuotus gėrimus ir alkoholinius kokteilius, išskyrus gėrimus stiklo, keramikos, medžio ar metalo taroje.

Galutinį sprendimą dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų turės priimti Seimas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam reikalingas

Kam reikalingas portretas
Vaikiškas šampanas? Tėvam? Čia tipo vaikus girdo? Nes vaikam tinka cola, limonadas, sultys, visi kt šiuolaikiniai gėrimai. Bet tik jau ne imitacija alkoholio

Ne nuo to galo

Ne nuo to galo portretas
reformos.Griebkit gamintojus ir tiek4jus.Jiems diktuokit.Ar gal jie ne prie ko?:D)

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Vadinasi jeigu man gaminant kokį kepsnį reikės 50 , - ar 100 gramų degtinės , tai man teks pirkti visą puslitrį? Glušai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių