Iš prekybos išimami netinkamai paženklinti kiaušiniai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) iš prekybos visoje Lietuvoje atšaukia iš Ukrainos importuotus netinkamai paženklintus kiaušinius.

Į Lietuvą iš Ukrainos importuoti kiaušiniai, kurių pakuotės paženklintos nuoroda „Ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai“. Šis teiginys naudojamas neturint tam teisinio pagrindo ir klaidina vartotojus, pažymima VMVT pranešime. Ukraina vis dar yra neįgyvendinusi ES galiojančių vištų dedeklių aukštų gerovės standartų, dėl to ant importuotų ukrainietiškų kiaušinių pakuočių negali būti naudojamos nuorodos apie vištų dedeklių laikymo būdus. Ukrainoje pagaminti kiaušiniai turi būti ženklinami nuoroda: auginimo būdas, kuris yra „ne EB standartas“.

Tam, kad ukrainietiškais kiaušiniais vėl būtų galima prekiauti, jie privalo būti tinkamai paženklinti, kad vartotojai nebūtų klaidinami, pabrėžia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalja

natalja portretas
Noriu paklausti MAXIMOS, NORFOS, IKI vadovus. Jusu parduotuvės dirba nuolat, be karantinu. Kodėl pakilo prekių kainas? Mialžiatė savo žmonės be sąžinės. Plėšikai.

Anonimas

Anonimas portretas
Tinkamai paženklintas kiaušinis nepalyginamai skanesnis. Tiesiog kvepia Europa. Blogai paženklintas smirda chocholu. Taip kad kuo greičiau perženklinkit visus, kad kvepėtų...

Pensininkė

Pensininkė portretas
Kiaušinius perku tik per akcijas ir pačius pigiausius. Jeigu nebebus tokių kiaušinių, tai nebepirksiu visai. Apsieisiu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių