Prekyboje – nekokybiškos apsaugos liemenės (papildytas)

Pardavėjai už prekybą standartų neatitinkančiomis apsaugos liemenėmis nubausti baudomis.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos komisija nustatė, kad prekybos tinkluose „Maxima“ ir „Rimi“ buvo prekiauta nekokybiškomis liemenėmis. Kinišką produkciją patikrinus Lietuvos tekstilės instituto Tekstilės medžiagų bandymų laboratorijoje nustatyta, kad apsaugos liemenių atgalinio atspindžio juostos neatitinka teisės aktuose nustatytų standartų. Paaiškėjo, kad liemenės, gamintojo deklaruojamos kaip apsauginė apranga, neturi savybių, skirtų užtikrinti naudotojo pastebimumą pavojingose situacijose, esant bet kokioms natūralaus dienos apšvietimo sąlygoms bei transporto priemonių žibintų šviesoje tamsiuoju paros metu.

Kadangi "Maxima LT", "Rimi Lietuva" ir prekybos apsaugos priemonėmis bendrovė "Multisauga" pateikė į rinką pavojingus produktus – apsaugines liemenes, kurios neatitiko produktų saugą reglamentuojančių teisės aktų nustatytų reikalavimų, buvo uždrausta jas pardavinėti ir bendrovės buvo įpareigotos nedelsiant šias apsaugines liemenes pašalinti iš rinkos.

"Maximai LT" skirta 2,75 tūkst. litų, "Rimi Lietuva" – 2 tūkst. litų, o  "Multisaugai" – 1 tūkst. litų dydžio bauda.

"Maxima LT" informavo, kad Kinijoje pagamintomis apsauginėmis liemenėmis nebeprekiauja nuo 2008 m. rugsėjo 23 d.

„Liemenės iš prekybos išimtos praėjusiais metais, iškart, gavus laboratorijos tyrimų rezultatus, jog apsauginių liemenių atspindžio juostos neatitinka Lietuvoje nustatytų standartų ir neturi būtinų tokioms liemenėms savybių. Laikantis visų procedūrų, liemenės atiduotos sunaikinti ir šių metų vasario pradžioje jos utilizuotos“, – sake bendrovės Kokybės valdymo departamento direktorė Deimantė Mitkuvienė.

Pasak D. Mitkuvienės, bendrovė suinteresuota prekiauti tik kokybiškais ir saugiais gaminiais, nekokybiškos ar pripažintos nesaugiomis prekės nedelsiant išimamos iš prekybos ir laikantis visų būtinų procedūrų, sunaikinamos. Bendrovė ėmėsi konkrečių priemonių ateityje užkirsti kelią panašiems incidentams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių