Perdirbėjai neranda atsvaros Rusijos rinkai

  • Teksto dydis:

Naujos rinkos, kurios gali kompensuoti praradimus dėl Rusijos taikomo embargo, neatsiveria - papildomų rinkų beveik neatradę Lietuvos perdirbėjai aiškina, kad Vyriausybė iki šiol tam nė nebuvo skyrusi pinigų, o ir jau skirtus dalija ne itin tikslingai.

"Kai Vyriausybė sako, kad viskas gerai ir gražu, tai nėra tiesa. Neatsirado nė vienos papildomos rinkos. Jeigu formaliai, atsirado: Libanas ir Serbija pernai. Bosnija ir Hercegovina, - šiemet", - "Lietuvos žinioms" pareiškė Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos vadovas Egidijus Mackevičius.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas dienraščiui tvirtino, kad tai, apie ką kalba mėsos perdirbėjai, tinka ir pieno perdirbėjams: "Faktas, kad naujų rinkų nėra. Yra tam tikros produkcijos perteklius, ji dabar parduodama bet kam ir už bet kiek. Bet tai nėra rinka, kai iš bėdos parduodama už minimalią ar nuostolingą maržą. Tai yra išgyvenimas, kad nereikėtų stabdyti gamyklų, atleisti darbuotojų. Kol kas tai, kas vyksta, nėra eksporto krypties keitimas".

Praėjusią savaitę Vyriausybė skyrė 150 tūkst. eurų, reikalingų eksporto leidimams gauti, vertimui ir su leidimų gavimu susijusiems oficialių trečiųjų šalių pareigūnų vizitams organizuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viken

viken portretas
Tai tegul Lietuvoj mažina kainas nes žmones neišgali nusipirkti. Tai kur logika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių