Paskutinę metų dieną policija stebės ir prekybos centrus

Paskutinę metų dieną, siekiant išvengti susibūrimų, policija žada stebėti ir prekybos centrus, kaip juose laikomasi karantino reikalavimų.

„Tikrai policija koncentruos savo dėmesį ir į prekybos centrus“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Jis primena, kad už karantino reikalavimų laikymąsi prekybos centruose atsakinga ir jų administracija.

„Pirmiausia, tai yra prekybos centrų administracijos funkcija ir atsakomybė, kaip objekte ar prie jo laikomasi karantino reikalavimų, todėl mes tiesiog vertinsime ir stebėsime situaciją“, – teigė šalies policijos vadovas.

„Tam tikslui vaizdas fiksuojamas, surinkta medžiaga bus analizuojama“, – pridūrė jis.

R. Požėla pabrėžė, kad policija analizuos, kaip prekybos centruose esantys asmenys laikosi kaukių dėvėjimo, nurodymo nesibūriuoti.

Vilniaus apskrities policijos vadovas Saulius Gagas sako, kad paskutinę metų dieną jaučiamas išaugęs žmonių skaičius prekybos centruose.

„Nuo pat ryto stebime prekybos centrų apgultį, todėl buvo duoti nurodymai orientuotis į prekybos centrus ir stebėti, ar juose laikomasi karantino reikalavimų“, – teigė S. Gagas.

Administracinių nusižengimų kodeksas už karantino reikalavimų pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ti

Ti portretas
Tegu pradeda nuo saves farai jie nesilaiko karantino

Anonimas

Anonimas portretas
Prekybos centrai apskritai nesilaiko karantino sąlygų. Apsauga ir pardavėjos užsimerkusios. Pirkėjai lipa vienas kitiems ant galvų. Apgailėtinas karantinas.

F

F portretas
Farai tai fidžiauses užkratas jie nesilaiko karantino pradėkit muo saves
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių