Operatoriai neskuba siūlyti neriboto interneto

  • Teksto dydis:

Žmonės vis daugiau laiko praleidžia pasinėrę į savo telefonus, bet mobiliojo interneto operatoriai neskuba siūlyti neriboto mobiliojo internete planų. Operatorius varžo fizikos dėsniai ir piktnaudžiaujantys naršytojai, rašo "Verslo žinios". Šiuo metu iš trijų didžiųjų mobiliojo ryšo bendrovių neribotą mobiliojo interneto planą siūlo tik "Bitė Lietuva", tačiau jam taikomos sąžiningo naudojimosi taisyklės.

"Žiūrint tik iš techninės pusės, duomenų perdavimas radijo ryšiu ir optiniu tinklu skiriasi iš esmės - šiuo metu optine prieiga galima perduoti didesnį duomenų kiekį nei radijo dažniais. Fiksuota šviesolaidinė interneto prieiga yra skirta individualiam vartotojui, o mobiliajame tinkle vienu metu skirtingi vartotojai dalijasi tuos pačius radijo dažnius", - aiškina "Omnitel" privačių klientų komercijos plėtros vadovas Povilas Dapkevičius.

"Tele2" korporacinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas pažymi, kad pasiūlius neriboto interneto planą pirmiausiai reikia užtikrinti jo kokybę, kadangi duomenų srautas, kurį gali perduoti viena stotis, yra ribotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių