Nežymiai didės jūrininkų atlyginimai

Nuo 2019 metų visame pasaulyje 2,5 proc. didės jūrininkų atlyginimai.

Tą lėmė profsąjungų ir laivybos kompanijų susitarimas. Šis susitarimas apima 2019-2022 metus. Bet jis gali būti ir peržiūrėtas.

Šiais metais jūrininkų atlyginimai išliks tokie patys, kaip ir 2017 m., nors būta laivų savininkų siūlymų grąžinti atlyginimus į 2016 m. lygį. Mat po recesijos ir po to užsitęsusios krizės pasaulinis laivynas atsigauna lėčiau nei buvo tikimasi.

2017 m. kvalifikuoto jūreivio atlyginimas turėjo siekti ne mažiau kaip 905 JAV dolerius. Jis prilygintas vienetui. Nuo jo skaičiuojami visi kiti atlyginimai. Pavyzdžiui laivo kapitono atlyginimo koeficientas yra 3,36.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kestut

kestut portretas
Toks atlyginimo koeficientas turi būti taikomas mūsų valdininkams,seimūnams ir kitiems dykaduoniams,kurie gena mūsų valstybę į bedugnę.Gal tada jie būtų suinteresuoti ekonomikos,žemės ūkio lygio kėlimu ir tuo pačiu-minimaliu atlyginimu.

motas

motas portretas
nuotraukoj busimas lietuvis!

Kapitonas

Kapitonas portretas
Deja toks atlyginimas jūrininkams tai pajuoka iš jų. Už sunkų ir pavojingą darbą mokama grašiai. Bet kokiame Norvegijos ,ar Airijos kaime ,žuvų fabrike mokama daugiau. Jūrininkų tarptautinė profsąjunga ir vietinės šalių jūrininkų sajungos taip ir nepasiekė ,kad jūrininkai būtų ir labiau vertinami ir gerbiami. Europiečiai (Eilinis sastatas) jau beveik nedirba laivyne,karininkų irgi minimumas . Jų vietas seniai užėmė jūrininkai iš Rytų šalių.Matyti jų poreikimas ir yra tokie atlyginimai. Tiesa nemaža dalis karininkų Kapitonų ir vyr. mechanikų iš Lietuvos vertinami žymiai didesniais atlyginimais. Visose Europos valstybėse ,Kanadoje,JAV rūpinamasi jūrininkais rimtai ir atsakingai,bet ar tai rūpi mūsų valdžiai ? ................Klausimas tikrai aktulaus šiandieną. Manau perspektyva irgi migloje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių