Nedarbas Lietuvoje gruodį išaugo iki 8,9 proc.

  • Teksto dydis:

Oficialus nedarbas Lietuvoje per gruodį išaugo 0,6 procentinio punkto ir sausio 1-ąją siekė 8,9 proc., o per metus – palyginti su 2022 metų sausio 1 diena, – sumažėjo 1,3 punkto.

Sausio 1 dieną šalyje buvo registruota 156,1 tūkst. bedarbių – 7,1 proc. (10,3 tūkst.) daugiau negu prieš mėnesį, bet 11,4 proc. (arba 20 tūkst. ma-iau nei prieš metus, pirmadienį pranešė Užimtumo tarnyba.

Pasak tarnybos, 2022 metus šalies darbo rinka palydėjo didėjančiu registruotu nedarbu ir mažėjančiu darbo pasiūlymų skaičiumi. Nemažai darbdavių susitelkė į darbo vietų išsaugojimą, o plėtros planus atidėjo. Mažiau žmonių įsidarbino, pradėjo veiklą pagal verslo liudijimus arba įsitraukė į remiamo užimtumo priemones.

Gruodžio mėnesį tarnybą kreipėsi ir mažiau naujų klientų – 5,7 proc. (1,4 tūkst.) mažiau nei lapkritį, įdarbinta 21,9 tūkst. žmonių – 18,9 proc. (5,1 tūkst.) mažiau nei lapkritį, darbdaviai įregistravo 12 tūkst. darbo pasiūlymų – 32,1 proc. mažiau.

Didžiausia paklausa išliko vidutinės kvalifikacijos darbuotojų grupėje (58 proc. laisvų darbo vietų), didžiausi atlyginimai buvo siūlomi aukštos kvalifikacijos darbuotojams (1478 eurai iki mokesčių), vidutinės – 1216 eurų, o žemos kvalifikacijos ar nekvalifikuotų darbų grupėje – 979 eurai.

Gruodį labiausiai augo duomenų bazių projektuotojų ir administratorių, medicinos padėjėjų, socialinių darbuotojų, betonuotojų ir betono apdailininkų, apsaugos darbuotojų, degalinių operatorių paklausa.

Tuo metu darbo pasiūlymų labiausiai sumažėjo statybininkams, nekvalifikuotiems statybos darbininkams bei dažytojams, mažiau reikėjo suvirintojų, kepėjų ir konditerių, virtuvės pagalbininkų, prekių krovėjų į lentynas.

Gruodį nedarbas didėjo visose šalies savivaldybėse, išskyrus Neringą, kur jis nepakito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ddd

Ddd portretas
Ką darytų žmonės prailginus darbo stažą,kai dabar po60 jau nebereikalingi turi galvoti kaip pragyventi.Darbą garantuotai turi tik valstybinėse įstaigose dirbantys su seimūnais priešakyje, jie dirba net iki 80 metų ir gerai uždirba.

:)))

:))) portretas
ir toliau balsuokit uz konservas

Kad

Kad portretas
Paziurekit darbo skelbimus nieko praktiskai ner uz ta minimalke normalesnio darbo nerasi , minimalke nuo gamybos specialisto mazai skiriasi , minimalke i rankas 634 o gamyboje apie 900 .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių