Mokesčių mokėtojams laikinai neteikiamos kai kurios VMI paslaugos

  • Teksto dydis:

Dėl registruoto incidento vienoje iš institucijos duomenų bazių mokesčių mokėtojams pateikiama neaktuali (spalio 12 dienos) informacija apskaitos kortelėse, informuoja Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos.

Informacija bus atnaujinta (aktualizuota) per 5 darbo dienas. Šiuo laikotarpiu nauji mokesčių mokėtojai nebus traukiami į PVM registrą. Verslo liudijimų išdavimas vyksta įprasta tvarka.

VMI pažymi, kad sisteminė klaida „Oracle" duomenų bazėje šiuo metu šalinama, visi duomenys yra perkeliami iš padarytų kopijų, o realiu laiku vykstančios procedūros žurnalizuojamos ir perkeliamos į VMI sistemas. Tai reiškia, kad mokėtojai apskaitos kortelėje po nurodyto termino matys visus savo mokėjimus, mokesčių nepriemokų ir permokų „sudengimus" bei kitas dabar vykstančias operacijas.

„Valstybinė mokesčių inspekcija, pastebėjusi incidentą duomenų bazėje, ėmėsi visų būtinų priemonių operatyviai pašalinti klaidą, pakoregavo mokėtojams teikiamų paslaugų procedūras ir didžioji jų dalis gyventojams bei įmonėms yra teikiama", - sako VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, pažymėdama, kad mokėtojas, negalintis gauti paslaugos e.būdu, gali kreiptis į savo apskrities Valstybinę mokesčių inspekciją, o visą informaciją mokesčių klausimais teikia Mokesčių informacijos centro specialistai telefonu 1882.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių