Lobistinės veiklos pataisos kelia abejonių

  • Teksto dydis:

Seime svarstomos įstatymo pataisos, numatančios, kad už lobistinę veiklą visuomenei atsiskaitytų visi, kas ją vykdo, nepriklausomai nuo organizacijos, kurioje eina pareigas, teisinės formos, kelia abejonių dėl savo tikslingumo.

„Verslo žinios“ rašo, kad, anot pataisų kritikų, pakeitimai nepadidins registruotų lobistų skaičiaus, o teisėkūros procesas netaps skaidresnis.

Bet kuriai interesų grupei svarbiausias dalykas yra informacija ir jos pasiekimo greitis. Tai, kad esi registruotas lobistas, o ne įmonės, organizacijos, asociacijos atstovas, šiandien neturi įtakos informacijos gavimo procesui ar greičiui, o atsiskaityti ir deklaruoti įtakos darymą reikia tik lobistams. Jei lobistai gautų informaciją anksčiau nei kiti, tikėtina, kad jie tikrai registruotųsi, nes tai taptų jų pranašumu prieš kitas interesų grupes“, - sako lobistas, bendrovės „Vento Nuovo“ partneris Arnas Marcinkus.

Lietuvos pramonininkų asociacijos prezidentas Robertas Dargis sako, kad ne pelno organizacijos yra aktyviausiai teisėkūroje dalyvaujanti visuomenės dalis, tačiau siūlomi pakeitimai nepadarys šių procesų skaidresnių ir kokybiškesnių, priešingai - sumažės visuomeninė teisėkūros kontrolė.


Šiame straipsnyje: lobistinė veiklateisėkūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių