Lietuvos SGD terminalui – EK vicepirmininko pagyros

  • Teksto dydis:

Už Energetikos sąjungą atsakingas Europos Komisijos (EK) vicepirmininkas teigia, kad Lietuvos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas yra pavyzdinis.

„Norėtume, kad ir kitose šalyje energetikos projektai būtų įgyvendinami taip, kaip Lietuvoje. Klaipėdos pavyzdys, kaip galima pakeisti padėtį energetikos rinkoje, yra labai svarbus“, – sakė Marošas Šefčovičius, ketvirtadienį Briuselyje susitikęs su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Klaipėdos terminalas kartu su projektuojamo Lietuvos–Lenkijos dujotiekio atšaka užtikrins Europai naują alternatyvų dujų tiekimo maršrutą“, – Briuselyje sakė A.Butkevičius.

Pasak pranešimo, aptartas siekis sukurti bendrą Europos energijos rinką ir pabrėžti Lietuvos įgyvendinami strateginiai elektros ir dujų jungčių, elektros tinklų sinchronizavimo projektai.

Kalbėdamas apie Rusijos iniciatyvą statyti dujotiekį „NordStream-2“, premjeras pareiškė, kad šis projektas prieštarauja ES tikslams mažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos ir gali būti naudojamas politinėms manipuliacijoms.

A.Butkevičius teigiamai įvertino iniciatyvą parengti išsamią ES suskystintų gamtinių dujų strategiją, kurioje, tikimasi, bus įvertintas ir Lietuvos potencialas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių