Paklausios maisto prekės: į druskos vietą stojęs aliejus vis dar sulaukia išskirtinio dėmesio

Karas Ukrainoje ir toliau daro įtaką intensyvesniam maisto produktų pirkimui. Prasidėjus karui Ukrainoje, druska buvo tapusi beveik deficitine preke, o po mėnesio į jos vietą stojo actas ir aliejus. Nepaisant to, kad daugelio prekių pirkimai jau stabilizavosi, aliejus vis dar sulaukia išskirtinio dėmesio.

Tačiau parduotuvių atstovų teigimu, panikuoti tikrai neverta, kadangi ištuštėjusios lentynos netrukus vėl būna pripildomos.

Pasak prekybos tinklo "Maxima" Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorės Ernestos Dapkienės, aliejaus pardavimas šiuo metu išaugęs trečdaliu.

"Pastaruoju metu pardavimas stabilizavosi – tiek ilgo galiojimo prekių, kaip kruopos, tiek druskos. Šiuo metu prie didesnės paklausos prekių galima priskirti aliejų, ypač pigesnį. Jo pardavimas yra apie 30 proc. išaugęs. Kaip sakėme nuo karo Ukrainoje pradžios, būtiniausių prekių mūsų parduotuvėse netrūksta. Pirkėjai tuo galėjo įsitikinti patys. Net jei itin išaugus kai kurių prekių paklausai lentynos ištuštėdavo, tai būdavo laikina", – teigė E.Dapkienė.

Vis dėlto druskos pirkimams, išaugusiems po vasario 24 d., veikiausiai jokia kita prekė neprilygs. Ypač ukrainietiškos druskos, o vėliau net ir druskos malūnėlių pirkimas buvo laikomas sunkiai paaiškinamu fenomenu.

Balandžio pradžioje psichologas, psichoterapeutas Gediminas Navaitis kalbėjo, kad svarstant apie bet kokių prekių įsigijimą reikia mąstyti savo galva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai ne

o tai ne portretas
gyvenimas teka sava vaga, vieną butelį išnaudoji, kitą nusiperki, kas čia stebuklingo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių