Lietuva siekia aukštesnio „Doing Business“ reitingo

Finansų ministras Vilius Šapoka vizito Vašingtone metu susitiko su Pasaulio banko sudaromo reitingo „Doing Business“ atstovais aptarti Lietuvos pažangą, kuriant palankias sąlygas verslo plėtrai šalyje. Susitikimo metu aptartos reformos, turėsiančios įtakos šalies verslo aplinkai.

Šiuo metu Lietuva „Doing Business“ reitinge užima 14 vietą.

„Dar prieš porą metų Vyriausybės tikslas patekti į 15-uką buvo vadinamas ambicingumu, tačiau mums pavyko ne tik jį pasiekti, bet ir pagerinti. Šiemet į reitingą įtrauktos kelios vykdomos reformos, kurios, tikimės, ateityje kilstelės mus į dar aukštesnę poziciją reitinge ir bet kokiu atveju pagerins verslo aplinką Lietuvoje“, – Finansų ministerijos pranešime sakė V. Šapoka.

Jis pristatė pastarųjų metų Lietuvos reformas, kurios bus įtrauktos į naująjį reitingą – sustiprinta mažųjų investuotojų apsaugą aiškiau ir skaidriau apibrėžiant akcinės bendrovės nuosavybės ir kontrolės sandarą bei palengvintas prisijungimas prie elektros tinklų ir sumažinti prisijungimo kaštai.

Pasaulio banko sudaromo „Doing Business“ reitingai atnaujinami kasmet ir atspindi sąlygas užsiimti verslu kiekvienoje valstybėje. „Doing Business 2020“ bus paskelbtas spalio 30 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Finansų valdymo ekspertas: gerovės valstybė ne dalina, o leidžia užsidirbti. Gerai, kad paskutinį kartą apie tokį ekspertą išgirdom.Užsidirbti leidžia ne valstybė, o normalūs darbdaviai. Tokių Lietuvoje būti negali. Iš komunistų išsivystė tik vergvaldžiai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

>Psi

>Psi portretas
na kodėl?..Kiniečiams net labai įdomi.:D)

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Čia tikrai galima pasakyti " durniu laivas"
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių