Ž. Vaičiūnas: Lietuva nori greičiau įstoti į Tarptautinę energetikos agentūrą

Ketvirtadienį energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas Paryžiuje susitiko su Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) vykdančiuoju direktoriumi Fatihu Birolu. Susitikimo metu aptartas Lietuvos stojimo į įtakingą ir prestižinį energetikos klubą procesas.

Pasak Ž. Vaičiūno, kai viso pasaulio viena didžiausių sprendžiamų problemų yra klimato kaita, TEA vaidmuo – ypač svarbus.

„Narystė TEA taps reikšmingu tarptautiniu Lietuvos kaip pažangios energetikos valstybės pripažinimu. Tai suteiks naujas ir plačias galimybes perimti pažangiausių valstybių patirtį ir kartu būti aktyvia pasaulinio lygio diskusijų ir politikos formavimo dalyve, sprendžiant svarbiausius energetikos, aplinkosaugos ir klimato kaitos iššūkius“, – pranešime spaudai cituojamas energetikos ministras.

Jo teigimu, nors stojimo į TEA procesas įprastai trunka nuo dvejų iki penkerių metų, Lietuvos tikslas – tapti nare per kiek įmanoma trumpesnį laikotarpį. Tai leistų Lietuvai greičiau išnaudoti TEA narystės naudą ir ekspertinę pagalbą, ieškant geriausių sprendimų pereinant prie klimatui neutralios energetikos, stiprinant valstybės energetikos inovacijų politiką, didinant energetinį efektyvumą.

Kaip skelbia Energetikos ministerija, vizito metu energetikos ministras taip pat dalyvavo TEA organizuotame aukšto lygio forume, kuriame diskutuota apie vandenilio ir kitų švarių technologijų plėtrą energetikoje. Ministras pažymėjo, kad Lietuvos mokslininkai ir verslas šioje srityje dirba ypač aktyviai, lietuviškos vandenilio technologijos patentuojamos tarptautiniu lygiu.

Birželio 19 d. TEA valdyba vienbalsiai pritarė Lietuvos prašymui stoti į šią organizaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

e vaiciunai

e vaiciunai portretas
ir kiek mum kainuos tas istojimas i agentura??? koks metinis mokestis??? kokia nauda?

lietuva --VISISKAI NENORI STOT Y TA

lietuva  --VISISKAI NENORI  STOT Y TA  portretas
TARPTAUTINE ENERGETIKOS AGENTURA .....ir pirkt per tarpininkus energija....NORI ZULIKU SINDIKATAS UZSIVEISES LIETUVOS ENERGETIKOS MINISTERIJOJ...

Ot

Ot portretas
Asilai jūs o gal be ,hi jūsų atlyginimas leidžia ,o žmonių košės ar jūs paklauset isgamos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių