Lietuva pasiskolino 1,75 mlrd. eurų

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuva tarptautinėse kapitalo rinkose pasiskolino 1,75 mlrd. eurų, išleisdama 30 metų trukmės euroobligacijų emisiją.

Kaip praneša Finansų ministerija, metinė palūkanų norma yra kaip niekad maža – lyginant su anksčiau išleistomis tokios pat trukmės emisijomis, jos daugiau nei triskart mažesnės.

„Džiugu, jog turime ne tik sėkmingai pasiektą susitarimą tarp ES šalių narių, leisiantį transformuoti šalies ekonomiką, bet ir tarptautinėse kapitalo rinkose pasinaudojome itin palankiomis sąlygomis euroobligacijų emisijos išleidimui. Tai tik dar kartą patvirtina, kad Lietuva laikoma itin atsakingu ir patikimu partneriu“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Anksčiau Lietuva tokios pat trukmės emisijas buvo išleidusi 2017 m. ir 2019 m., tuomet jų metinės palūkanų normos siekė atitinkamai 2,1 proc. ir 1,625 proc. Už šiandien išleistą 1,75 mlrd. eurų nominalios vertės 30 metų euroobligacijų emisiją bus mokama tik 0,5 proc.

Šiomis lėšomis bus finansuojamas šių metų skolinimosi poreikis, įskaitant ir kitais metais planuojamą 1,35 mlrd. JAV dolerių euroobligacijų emisijos išpirkimą.

Euroobligacijos išplatintos 0,637 proc. pelningumu, o išleidimo kaina lygi 96,27 proc. jų nominaliosios vertės. Euroobligacijos bus apmokamos 2020 m. liepos 28 d. ir išperkamos 2050 m. liepos 28 d.

Bankais-platintojais buvo pasirinkti „BNP Paribas“, „Citi“ ir „Erste Group“ bankai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
kur bus investoti babkes? ai zinau!!!

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Aš nesistebiu- Skvernelis su savo klika pastoviai skolinosi (ir gruodžio 23 , ir sausio 13 - visu ekonomikos aukso laikotarpiu), tai ko norėti dabar, kai šitiek visokių išmokų prižadėta! Atiduosime skolas tai mes ir mūsų vaikai

tomas

tomas portretas
Bepigu skolintis, jei skolą turės išmokėti kiti. Gerkim ir žvenkim, gandragalviai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių