Lietuva dešimčiai metų pasiskolino 650 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuva tarptautinėse kapitalo rinkose trečiadienį pasiskolino 650 mln. eurų, išleisdama dešimties metų trukmės euroobligacijų emisiją.

Už šią emisiją bus mokamos 2,125 proc. metinės palūkanos, pranešė Finansų ministerija.

„Keičiantis centrinių bankų politikai ir įsibėgėjant palūkanų normų kilimui, naudojamės proga užsitikrinti finansavimą palankiomis sąlygomis. Lietuva investuotojams pasiūlė jiems patraukliausią dešimties metų trukmę ir tikimės šią emisiją dar ne kartą pasiūlyti ir vidaus rinkos aukcionuose“, – pranešime sakė finansų viceministras Gediminas Norkūnas.

Emisijos platinimo metu užfiksuotas 60 bazinių punktų rizikos priedas virš vidutinės apsikeitimo sandorių palūkanų normos. 2020 metais, platinant tokios pat trukmės emisiją, šis priedas buvo lygus 90 punktų. Tai reiškia, kad investuotojai Lietuvos kredito riziką vertina palankiau nei prieš dvejus metus, teigia ministerija.  

Euroobligacijos išplatintos 2,272 proc. pelningumu, o išleidimo kaina lygi 98,698 proc. jų nominaliosios vertės. Jos bus apmokamos birželio 1 dieną, o išperkamos 2032 metų birželio 1-ąją.

Emisijos platintojais buvo pasirinkti „Barclays“ ir „BNP Paribas“ bankai.

Emisijos lėšomis bus finansuojamas šių metų skolinimosi poreikis, siekiant sušvelninti dėl karo Ukrainoje išaugusios infliacijos pasekmes, socialinei ukrainiečių paramai, jų švietimui, sveikatos paslaugoms bei „Lietuvos geležinkelių“ infrastruktūrai, taip pat ES lėšomis finansuojamiems infrastruktūros projektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tures VARGO kol ISVOGS ir pasidalins jai nesusipjaus DDDD

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia gi kažkaip visą pasaulį išlaikyti... Ukrainai jau 100 000 000 atseikėjome...

iskrypeliu ir konservat degeneratu gauja

iskrypeliu ir konservat degeneratu gauja  portretas
baigia praskolint ir isparduot lietuva su visais aborigenais, milijonus ir milijardius skolinasi perka karine technika -atiduoda chocholu banderom , ir islaiko , maitina chocholu banderu ir bulbasu opozicijos sliundras atlekusias y lietuva.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių