Laisvų darbo vietų Lietuvoje pernai padaugėjo 6 proc.

  • Teksto dydis:

Lietuvoje 2022 metais buvo 25,7 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams – 6 proc. daugiau nei 2021 metais.

Per metus laisvų darbo vietų skaičius labiausiai padidėjo viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo – 0,7 tūkst., statybos – 0,5 tūkst., apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonėse – 0,4 tūkst., skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 1,9 proc. – 0,1 punkto daugiau nei 2021 metais. Aukščiausias lygis buvo viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo – 4,3 proc., informacijos ir ryšių – 3,2 proc., finansinės ir draudimo veiklos įmonėse – 3 proc.

Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo švietimo (0,4 proc.), nekilnojamo turto operacijų (0,5 proc.) bei žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės įmonėse (0,7 proc.).

Vien ketvirtojo ketvirčio pabaigoje šalyje buvo 22,7 tūkst. laisvų darbo vietų – 13,3 proc. mažiau nei trečiąjį ketvirtį ir 6,8 proc. mažiau nei prieš metus. Labiausiai laisvų darbo vietų sumažėjo pramonės įmonėse.

Laisvų darbo vietų lygis ketvirtąjį ketvirtį siekė 1,7 proc. – 0,2 punkto mažau nei prieš ketvirtį ir 0,1 punkto mažiau nei prieš metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smagu!

Smagu! portretas
"Linavos" "vergu kalve" Taskente - svencia!

R

R portretas
Tai užsieniečiams padaugėjo, bet ne lietuviams ( juos priteguoja įdarbinimo agentūros). Kada baigsite atrinkineti per sistemas ir protekcijas ( giminaičių) ar lietuvių, darbuotojų kurie negalėjo įsidarbinti dėl to, kad neturi kaip pateikti savo cv internetinio varianto, nes neturi sutarčių su ryšio operatoriais , o jungtis per bankus viešose vietose nesaugu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių