L. Kukuraitis: pensijos augs mažiausiai 7 proc.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis tikina, kad pensijos, apsisprendus jas indeksuoti, kitąmet augs mažiausiai 7 proc.

„Džiugu, kad politiškai yra apsispręsta jas (pensijas – ELTA) indeksuoti, kaip matome, ekonominė situacija leidžia tai daryti, ir turime tai daryti. Diskutuojama tarp 7 proc. ir 9 proc., tačiau kadangi ekonominės galimybės, tų galimybių prognozės keičiasi nuolat, tai manau, kad galutinis sprendimas bus priimtas gruodį. Kad pensijos augs, – be abejo, virš 7 proc. tikrai, bet kokiu galutiniu lygiu, apsispręs jau greičiausiai kitas Seimas, kai tvirtins galutinį biudžetą“, – „Žinių radijui“ teigė L. Kukuraitis.

ELTA primena, kad, pagal naujausią ekonominės raidos scenarijų, senatvės bei netekto darbingumo pensijos 2021 metais galėtų augti 7,17 proc., kaip pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Seime yra įregistruotas siūlymas, kuriuo būtų išbraukiama neigiama BVP tendencijos įtaka indeksavimo formulei.

„Sodros“ duomenimis, vidutinė senatvės pensija liepą siekė 377 eurus, turint būtinąjį stažą – 400 eurų.

Lietuvoje pensijos indeksuojamos išvedant vidurkį iš pastarųjų 7 metų duomenų apie darbo užmokesčio didėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Jau ir taip valstietukų- žaliųjų vyriausybė "profesionalų" praskolino Lietuvą, tai ar tais 7€ daugiau ar mažiau, nebeturi reikšmės!

Nepartinui

Nepartinui portretas
Asaba Baisu atsako pati šlykščiausia partija konservai , kenkėjai Lietuvai nežiūri žmonės ką jie daro seimo posėdžio metu šlimštynės Lietuvai nereikia konservų.

Pensijom neturi

Pensijom neturi portretas
pinigų o visokius baltarusių, ukrainiečių vaikus už dyką apgyvendina ir suteikia nemokamą aukštąjį mokslą.tuo metu kai mūsų pačių vaikai norėdami ten mokytis priversti mokėti didžiules sumas.Jau tas pataikavimas svetimiems tiesiog pasibaisėtinas. TAUTOS ATSIKLAUSKIT LŪZERIAI, PRIEŠ DARYDAMI TOKIUS DARBUS!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių