Kiek kainuos lietuviškos braškės?

  • Teksto dydis:

Šiaulių turguose kol kas – atvežtinės braškės. Prieš porą savaičių pasirodžiusias graikiškas ir belgiškas vis drąsiau keičia lenkiškos.

Jų šiauliečiai neskuba pirkti, sako laukiantys lietuviškų. 

Šylant orams braškių kainos keičiasi – nuo 7–8 eurų gegužės viduryje paskutiniosiomis dienomis kaina jau sumažėjo kone iki 2.

„Kainos keičiasi. Buvo 4,50 Eur, buvo 3,20 Eur, 3 Eur... Svyruoja kainos pagal orą, vakare būna ir pigiau“, – pasakoja prekybininkė Diana.

Pasak jos, pirkėjų šiemet kol kas mažiau nei pernai.

„Mes patys vežamės, todėl pas mus kainos yra žemesnės nei kitur, kaip pastebėjote. Prekyba nebloga, labai daug [pirkėjų] nėra, mažiau negu pernai, bet aš parduodu“, – pasakojo ji.

Apie 2 hektarus kelių rūšių braškių auginantis ūkininkas sako, kad per bemaž 20 jo ūkininkavimo metų pavasarių buvo visokių, tačiau šiemet derlius gerokai užtruko. Po danga augintos braškės pas pirkėjus vėluos savaitę, atviruose plotuose – dvi.

„Šis pavasaris tikrai ekstremalus, neleido ramiau auginti ir laukti derliaus. Ir sniego turėjome, ir 4–6 laipsnius šalčio, kai braškės buvo dengtos po agrodangomis, pradėjusios žydėti, bet saugojome, išsaugojome ir derliaus turėsime“, – tikina ūkininkas iš Šiaulių r. Dainius Serva.

Kiek kainuos lietuviškos braškės, ūkininkai neprognozuoja, viskas priklauso nuo orų, tačiau žada, kad pigiausios turėtų būti nebent po Joninių. Sunkiai užaugintų uogų kainos žemiau 2 eurų už kilogramą neturėtų kristi.

Plačiau – Lidijos Jankauskienės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių