Kaip JAV muitai paveiks Lietuvos eksportą?

JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) praėjusią savaitę įvedus muitus 7,5 mlrd. JAV dolerių vertės importui iš Europos Sąjungos (ES), naujosios sankcijos paveiks tik 1,8 mln. dolerių vertės, arba 0,12 proc. Lietuvos eksporto į Jungtines Valstijas.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos (URM), 25 proc. muito tarifas bus pritaikytas kai kuriems sūriams ir daliai kiaulienos produktų. Tačiau didžioji dalis sūrių ir toliau galės būti be muitų  vežama į JAV.

„Į JAV paskelbtą apmuitinamų prekių iš Lietuvos sąrašą nepateko didžioji dalis į JAV eksportuojamų lietuviškų sūrio produktų“, – BNS pranešė ministerija. 

„Papildomi 25 proc. muito tarifai bus pritaikyti 1,8 mln. JAV dolerių vertės lietuviškam eksportui – kai kuriems sūriams ir kai kuriems kiaulienos produktams. Iš viso bus paveikta apie 0,12 proc. Lietuvos eksporto į JAV“, – pažymi ministerija.

URM neskelbia, kokių konkrečių Lietuvos įmonių produkcija bus papildomai apmokestinta.

Eksporto skatinimo agentūros „Versli Lietuva“ duomenimis, pernai Lietuva į JAV eksportavo pieno produktų už 9 mln. eurų.

Muitai, įsigalioję praėjusį penktadienį, įvesti po to, kai Europos pareigūnams ir JAV prekybos atstovams nepavyko susitarti paskutinės minutės derybose. 

Muitus patvirtino ir Pasaulio prekybos organizacija (PPO).

Rekordiniais muitais apmokestinamas 7,5 mlrd. JAV dolerių vertės prekių importas iš Europos Sąjungos valstybių. ES pareiškė nematanti jokių kitų alternatyvų, kaip įvesti atsakomuosius muitus amerikietiškoms prekėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Kinija arciau ir jie ne tokie isrankus maistui

ir

ir portretas
jei suriai nepabrango tai avokadams uzdejo 2a mokesti tai kokia dar komerclaime?........

Anonimas

Anonimas portretas
Puiku. AMERIKA MUMS PADES.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių