I. Šimonytė: sankcijos naftai paveiks 15 proc. tranzito į Kaliningradą

Gruodį įsigaliojus Vakarų sankcijoms rusiškai naftai, tai paveiks maždaug 15 proc. per Lietuvą tranzitu į Kaliningradą gabenamų krovinių, sako šalies premjerė Ingrida Šimonytė.

„Gruodžio pradžioje šis sąrašas (sankcionuojamų prekių – BNS) tampa ilgesnis ir, manau, apie 15 proc. prekių, gabenamų iš Rusijos į Kaliningradą, bus paveikta sankcijų, nes likusiai daliai prekių sankcijos ir ribojimai netaikomi“, – ketvirtadienį nuotoliniame interviu konferencijoje „Reuters NEXT“ sakė I. Šimonytė.

Draudimas per Lietuvą tranzitu į Kaliningradą vežti rusišką naftą ir jos produktus įsigalios gruodžio 5 dieną arba 2023 metų vasario 5-ąją, priklausomai nuo konkrečios prekės kodo.

Pagal anksčiau Europos Sąjungos patvirtintą sankcijų paketą nuo birželio 17-osios per Bendrijos teritoriją draudžiama gabenti rusišką plieną ir kitus juodųjų metalų produktus, liepos 10-ąją įsigaliojo draudimas tranzitu vežti cementą, alkoholį, medienos, stiklo, aliuminio, popieriaus gaminius, gipsą, laivų dalis, rugpjūčio 10-ąją – anglį ir kitą kietąjį iškastinį kurą.

Liepos 13-ąją Europos Komisija leidus Rusijai gabenti sankcionuotas prekes į Kaliningradą ir iš jo per Lietuvą tik šio eksklavo poreikiams ir tik geležinkeliais, tačiau krovinių pervežimo apimtys turi atitikti trejų pastarųjų metų geležinkeliais pervežtų prekių vidurkį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geležinkelis, Klaipėdos uostas merdėja nuo sankcijų Rusijai.Patys sau kilpą nere ant kaklo.

Tik

Tik portretas
neuzspring tom ismatom ........
Anonimas portretas
Kacapų išmatos palot progą gavo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių