I. Šimonytė: diskusijos su opozicija dėl antiinfliacinių priemonių – rugpjūtį

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad diskusijos su opozicija dėl papildomų paramos priemonių, padedančių žmonėms ir verslui išgyventi esant itin aukštai infliacijai, šių metų rudenį bei kitais metais galėtų prasidėti rugpjūtį.

„Manau, kad dabar yra paruošiamoji stadija, ji tęsis dar turbūt porą gerų savaičių ir turbūt rugpjūčio pradžioje mes galėtume susitikti ir diskutuoti, kaip Vyriausybė mato tiek rudenį, tiek ateinančius metus bent jau bendrame paveiksle, tiek, kaip tą mato opozicija“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė I. Šimonytė.

„Kada jau bus gana aiškūs apmatai ir ateinančių metų pagrindinių bazinių dydžių ir bent jau tų, kurie planuojami įtraukti į biudžetą, ir poreikio tarpiniu periodu tarp rudens ir sausio 1-osios dienos kažkokius sprendimus Seimui pasiūlyti, tada bus galima susitikti su kolegomis ir aptarti, ką dar konkrečiai, be visų mokesčių sumažinimo ir visų išlaidų padidinimo, galėtume svarstyti“, – teigė premjerė.

Pasak jos, sprendimai bus ruošiami Seimo rudens sesijai, o kitų metų biudžeto projektas turės įvertinti „geopolitinį ir ekonominį“ kontekstą.

„Sprendimai, kurie galbūt gali būti reikalingi atsižvelgiant į gana greitai kintančią ir labai neapibrėžtą padėtį, jie vis tiek bus rudens sesijai ruošiami. Taip pat rudens sesijai bus ruošiamas ateinančių metų biudžeto projektas, kuris taip pat turi įvertinti tą patį geopolitinį ir ekonominį kontekstą“, – teigė I. Šimonytė.

Birželį Seimas nepritarė dvi savaites parlamento darbą boikotavusios opozicijos parengtam antiinfliacinių priemonių paketui – visi keturi projektai dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatų šildymui, karštam vandeniui, elektrai ir dujoms, neapmokestinamojo pajamų dydžio prilyginimo minimaliai algai, mažesnių akcizų degalams, elektros rinkos liberalizavimo atidėjimo grąžinti iniciatoriams tobulinti.

Pavasario sesijoje Seimas patikslino šių metų biudžetą ir skyrė 1 mlrd. eurų sušvelninti kainų augimo padarinius sunkiai besiverčiantiesiems: buvo padidintos pensijos, kitos socialinės išmokos, neapmokestinamasis pajamų dydis, skirtos kompensacijos gyventojams už dujas ir elektrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ja.na

ja.na portretas
su sita valdzia smunkam tik zemyn ir jokiu prosvaisciu nematyti...deja

geriausia antiinfliacine prievole

geriausia antiinfliacine prievole portretas
surinkt visus seimo narius i pasiust pas putina rekrutais i tegu prie konvejerio perrinkineja siuksles.... nemokat dirbt - tai nedirbkit rasykit prasyma atleist is pareigu i pizdinkit nx.... susimovet prisipolitikavot daba laikas kitiems vieta uzleiskit....

dar geriau

dar geriau portretas
diskusija darykite kitu metu pavasari, palaukite kol rinka stabilizuosis...gal cia trumpalaikiai svyravimai :D...MMA lt 550 eur i rankas, jie dar diskutuoja...dauguma garsiu imoniu fabrikuose LT, toje pramoneje, kur giriasi kad rekordiskai daug eksportuoja is LT, gauna 600-800 eur i rankas. tai kodel ta pati pramone vokietijoje su tomis paciomis maisto, elektros, kuro kainomis gali moketi 2000-2500 eur? einant tokias pacias pareigas? nasumas? koks nasumas jei tokios pacios technologijos dirba LT ir vokietoje, vokietis dvigubai daugiau pagima per 1 h nei lietuvis :D...kasoje LIDL vokietoje 2-2,5 karto didesnes algos nei LT, tai zmogus vokietijoje kasoje aptarnauja 2-3kartus daugiau zmoniu ir sukrauna 2-3 kartus daugiau prekiu nei LT :D....na pasakoriai tai tikrai, ne veltui LT tiek daug jachtu netelpa i mazuosius uostus kad vis plesti nori...ir Palangoje ir Neringoje perka bustus...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių