Grožio specialistai gyvena su baime: vėl kyla labai daug neaiškumų

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacija sako, kad grožio paslaugų sektorius pasigenda aiškesnės valdžios komunikacijos ir informacijos dėl darbo COVID-19 pandemijos metu. Nors klientų srautai yra sumažėję, darbas grožio salonuose nėra sustojęs.

„Tikėjimo, kad kažkada greitu metu koronavirusas baigsis, jau, ko gero, nebėra. Visi supranta, kad virusas tikriausiai gyvens su mumis. Tad tiek mes, tiek mūsų klientai mokomės su tuo gyventi. Klientai šiek tiek suretino savo vizitus, ir tai yra normalu. (...) Taip pat ir raginimai, kad reiktų atsisakyti tų paslaugų, kurios nėra būtinos, truputėlį keičia mūsų gyvenimą. Bet kokiu atveju, ir sezoniškumas daro įtaką klientų srautams: ruduo-žiema visuomet grožio sektoriui nebūdavo labai pelningi, jau nekalbant apie visus šituos metus“, – Eltai teigė asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė, pridurdama, kad „viskas vyksta, tik šiek tiek lėčiau“.

J. Mačiulienė taip pat teigė, kad grožio paslaugų sektorius pasigenda glaudesnės komunikacijos ir bendradarbiavimo su valdžia.

„Pirmo karantino metu informacijos buvo labai daug, buvo išskirtas grožio paslaugų sektorius ir labai aiškiai komunikuojama (apie priemones, kurias ketinama taikyti – ELTA). Paskui tas bendravimas vis slūgo ir slūgo, o paskui iš viso dingo. Vėliau, kai vėl visiems sektoriams reikėjo pradėti dirbti, teko patiems imtis iniciatyvos ir ieškoti informacijos, kas gali dirbti, kaip turi dirbti ir kaip negali dirbti. Vėl kyla labai daug neaiškumų“, – tikino ji.

Jolanta Mačiulienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Visgi vienintelis valdžios sprendimas, kuris visiškai paralyžiuotų grožio paslaugų sektorių, anot A. Mačiulienės, būtų draudimas dirbti.

„Su baime gyvename ir dabar, prie jos jau pripratome. Visgi turbūt vienintelis destruktyvus sprendimas, liečiantis grožio paslaugų sektorių, būtų jeigu apskritai uždraustų dirbti ir uždarytų karantinui (...), tai visiškai paralyžiuotų mūsų darbą“, – teigė grožio specialistė.

A. Mačiulienė pridūrė, kad didelė dalis grožio specialistų užsiima individualia veikla, tad itin didelis klientų srauto sumažėjimas šiems žmonėms reikštų visišką pajamų praradimą.

„Vis tik didesnė dalis žmonių, dirbančių grožio paslaugų sektoriuje, gyvena iš savo uždirbtų pajamų, nes dirba su verslo liudijimais, žmonės patys save išsilaiko, moka mokesčius (...). Tad jei žmogus neateis į tavo saloną, vadinasi, neturėsi pinigų, gyvensi neaišku iš ko“, – Eltai kalbėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių