G. Palucko atsakas G. Skaistei: sąmoningai klaidina

Finansų ministrei Gintarei Skaistei paskaičiavus, kad socialdemokratų programos siūlymai ekonomikai kainuos apie 2,5 mlrd. eurų, partijos atstovas Gintautas Paluckas šį „smarkiai padidintą“ skaičių vadina manipuliacija. Anot politiko, tokiu būdu pagrindinė valdančioji partija bando perkelti socialdemokratams atsakomybę už neįvykdytus įsipareigojimus.

„Kalbant apie skaičius, kuriuos išdėstė ministrė, tai jie yra sąmoningai klaidinantys“, – pirmadienį išplatintame pareiškime tvirtino G. Paluckas.

Anot politiko, į ministrės įvardintą sumą įskaičiuotus įsipareigojimus, tokius kaip pensijų indeksavimas, mokytojų atlyginimų kėlimas ir valstybės tarnybos reforma, turės priimti bet kuri rudenį rinkimus laimėsianti partija.

„Ši Vyriausybė pati išsikėlė tikslus, kurių įgyvendinti neskuba ir dar apkrovė įsipareigojimais ateities Vyriausybes. Ir dabar ministrė sąmoningai klaidina – bando sukurti vaizdą, kad čia kažkas kitas – o ne konservatoriai – sukūrė šiuos finansinius įsipareigojimus biudžete”, – tikino G. Paluckas.

Ši Vyriausybė pati išsikėlė tikslus, kurių įgyvendinti neskuba ir dar apkrovė įsipareigojimais ateities Vyriausybes. Ir dabar ministrė sąmoningai klaidina (...)

 

Nors, anot G. Skaistės, socialdemokratų siūlomas lengvatinis pridėtinės vertės mokestis (PVM) maisto produktams šalies biudžetą sumažintų 585 mln. eurų, G. Paluckas kritikuoja, kad ministrė lengvatinį PVM skaičiuoja nuo visų produktų kategorijų, kai socialdemokratai kalba tik apie būtinąsias prekes.

Be to, socialdemokratas klaidingu vadina G. Skaistės teiginį apie ketinimus sulyginti minimalią mėnesinę algą (MMA) ir neapmokestinamą pajamų dydį (NPD). Kaip rašė politikė, toks sprendimas biudžetui kainuotų 530 mln. eurų

„Ministrė manipuliuoja sakydama, kad socialdemokratai žada MMA sulyginti su NPD. To socialdemokratų programoje nėra. Mes siūlome tik papildomą NPD šeimoms auginančioms vaikus, kuris kainuotų ne 80 mln. eurų, kaip rašo ministrė, o 60–70 mln. eurų“, – teigė G. Paluckas.

Kaip pirmadienį savo feisbuko paskyroje rašė G. Skaistė, nors bendrai lėšų poreikis socialdemokratų siūlymams sudarytų apie 2,56 mlrd. eurų, dalį šios sumos padengtų didesnis aukštesnes pajamas gaunančių gyventojų apmokestinimas, kuris sugeneruotų apie 60 mln. eurų.

„Šiais metais visos valstybės biudžeto pajamos iš mokesčių sudarė 13,8 mlrd. eurų. Tad 10 Vilijos (Blinkevičiūtės – ELTA) idėjų įgyvendinimo išlaidos sudarytų penktadalį to, ką dabar surenkame“, – socialdemokratų lyderės V. Blinkevičiūtės teiginius komentavo G. Skaistė.

Siūlymus sekmadienį LRT televizijai pakartojusi V. Blinkevičiūtė sakė, kad ateinančioje kadencijoje reikės įgyvendinti dabartinės valdančiosios koalicijos nepriimtą mokesčių reformą.

Kaip rugpjūčio pabaigoje pristatytoje programoje nurodė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), bus siekiama gerinti sąlygas kurti šeimą ir auginti vaikus, pertvarkyti antrąją pensijų pakopą, spartinti pensijų indeksavimą, mažinti mokesčių naštą iš darbo pajamų gyvenantiems žmonėms, taikyti mažesnį PVM tarifą maisto produktams.

Be to, pabrėžiama Lietuvos gynybos stiprinimo svarba, kelių ir tiltų priežiūros didinimas, visuomeninio elektros tarifo peržiūrėjimas, siekis mokiniams užtikrinti ne daugiau kaip 20 kilometrų nuo gyvenamosios vietos nutolusią ugdymo įstaigą bei tai, kad mažiausias mokinių skaičius gimnazijose būtų 15 vaikų. Taip pat tarp prioritetų yra išskirtas ir valstybinio plėtros banko steigimas.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių