ES startuoliams – 75 mln. eurų plėtojant sprendimus kovai su klimato kaita

Sukurtas 75 mln. eurų vertės „BlueInvest“ fondas, siekiant skatinti ES įmones plėtoti sprendimus kovojant su klimato kaita, pranešė eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.

„Inovatyvioms Europos įmonėms sunku prisitraukti finansavimą išskirtiniams produktams ir paslaugoms vystyti, todėl kartu su Europos investicijų banku sukūrėme 75 mln. eurų vertės „BlueInvest“ fondą. Jo tikslas – suteikti galimybę mažoms ir vidutinėms ES įmonėms vystyti sprendimus, padedančius kovoti su klimato kaita. Žinoma, tam pasitelkiant vandenynus, jūras ir pakrantes“, – feisbuke rašė V. Sinkevičius.

Pasak V. Sinkevičiaus, investicijos į atsinaujinančią energetiką yra klimato kaitos sprendimo dalis.

„Jūros ir vandenynai yra pirmieji, kuriuos paliečia klimato kaita. Tačiau jie taip pat yra ir atsakymas į klimato problemas. Investicijos į atsinaujinančią vėjo, bangų bei potvynių ir atoslūgių energetiką, akvakultūrą ar mėlynąsias biotechnologijas yra svari klimato kaitos sprendimo dalis. Šiandien tai rodome ne tik kalbomis, bet ir finansavimu“, – teigė eurokomisaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau

Pagaliau portretas
Vat ir milijonai, kaip is gausybes rago. Cia dar tik pradziai. Kokia patogi priedanga milijonu taskymui ta klimato kaita. Tiesiog genijus, kas tai sugalvojo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių