Energetikų pelno šuolį gali pristabdyti valstybės reguliavimas

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu savo rezultatus gerinusios Vilniaus vertybinių popierių biržoje kotiruojamos energetikos sektoriaus įmonės ateityje gali jau nebedžiuginti pelno augimu dėl valstybės reguliuojamo pelningumo, prognozuoja analitikai, skelbia "Verslo žinios".

"Amber Grid" šiemet uždirbo labai daug. Mano vertinimu, ji kitais metais turėtų pasiekti silpnesnius rezultatus, nes šiemet uždirbo per daug. Energijos skirstymo operatorius integruojasi, ji turi vidinių resursų augti. "Litgrid" irgi gerina rezultatus, bet tai buvo užprogramuota dėl reguliuojamo turto vertės, tad tas pagerėjimas nėra vienalaikis, turėtų persikelti į kitus metus", - "Verslo žinioms" sakė bendrovės "INVL Asset Management" Investicijų valdymo departamento direktorius Vaidotas Rūkas.

Jo teigimu, "Klaipėdos nafta" iš naftos krovos praėjusiais laikotarpiais uždirbo neįprastai daug pelno ir dabar tas pelningumas grįžta į natūralesnį lygį. O iš dujų krovos, pasak V.Rūko, įmonė uždirba per daug, kiek turėtų gauti iš reguliacinio pelno, tad sumažėjimas dar gresia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių