„Elektrum Lietuva“ už 4 mln. eurų įrengs elektromobilių įkrovimo centrus

  • Teksto dydis:

Latvijos energetikos grupės „Latvenergo“ elektros tiekėja „Elektrum Lietuva“ planuoja už 4 mln. eurų statyti du elektromobilių įkrovimo centrus šalia magistralių Vilnius–Klaipėda ir „Via Baltica“.

Centrai projektuojami prie Raseinių ir Panevėžio aplinkkelyje, statybos turėtų būti pradėtos kitais metais ir baigtos 2025-aisiais, pranešė „Elektrum Lietuva“.

Tokie centrai veikia tradicinių degalinių principu, sako bendrovės vadovas Martynas Giga.

„Elektromobilių įkrovimo centrai veikia tradicinių degalinių principu, kuomet atvykę užsipilti degalų vairuotojai gali pavalgyti, atsigerti, pailsėti, apsipirkti. Natūralu, kad belaukiant, kol elektromobilis pasikraus, analogiškos paslaugos praverstų ir elektromobilių vairuotojams“, – sako M. Giga.

Abiejuose centruose numatyta įrengti ne mažiau nei po 4 greito įkrovimo stoteles, kurių kiekvienos galia bus ne mažesnė nei 300 kilovatų (kW), arba po 8 įkrovimo jungtis, įranga bus pritaikyta elektrinio sunkiasvorio transporto įkrovimui. Manoma, kad per parą vienas toks įkrovimo centras galėtų aptarnauti maždaug 340 elektra varomo transporto.

M. Gigos teigimu, ateityje tokius centrus ir planuojama statyti ir šalia kitų intensyvaus eismo Lietuvos kelių.

„Elektrum Lietuva“ savo elektromobilių įkrovimo tinklą pradėjo plėsti šiemet, jau yra įrengusi kelias įkrovimo stoteles ir pasirašiusi sutartis dėl 27 naujų vietų. Maždaug trečdalį pasirašytų sutarčių ketinama įgyvendinti šiais metais, bendros investicijos į visus šiuos objektus sieks beveik 5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2 Ramus

2 Ramus portretas
Sakai, kad EV dega dazniau uz VDV?

Ramus

Ramus portretas
Patariu dar gesinimo masina nusipirkti, nes kazkoks procentas Teslu truputi uzsidegs kolonelej. EV su maldele neuzgesinsi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių