Džiuginanti statistika: šiais metais ženkliai padidėjo atlyginimai

Vidutinis mėnesinis bruto (neatskaičius darbuotojo mokesčių) darbo užmokestis šalies ūkyje (be individualiųjų įmonių) šių metų antrąjį ketvirtį sudarė 1 289 eurus, o neto (atskaičius mokesčius) siekė 871,8 euro.

Bruto užmokestis, palyginti su 2019 m. pirmu ketvirčiu, padidėjo 2,1 proc., neto – 1,9 proc., praneša Statistikos departamentas.

Viešajame sektoriuje vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis sudarė 1 339,9 euro ir buvo 2,8 proc. didesnis, privačiajame – 1 266,1 euro ir buvo 1,8 proc. didesnis.

Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis šalies ūkyje 2019 m. antrąjį ketvirtį išaugo visose veiklose, išskyrus finansinę ir draudimo veiklą, kurioje sumažėjo 0,6 proc.

Statistikos departamento duomenimis, viešajame sektoriuje neto darbo užmokestis sudarė 847,1 euro ir buvo 2,5 proc. didesnis, privačiajame – 804,7 euro ir buvo 1,6 proc. didesnis.

Realusis darbo užmokestis 2019 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su 2019 m. pirmuoju ketvirčiu, šalies ūkyje padidėjo 0,3 proc.: viešajame sektoriuje – 0,9 proc., privačiajame sektoriuje liko nepakitęs.

Darbo užmokesčio padidėjimą 2019 m. antrąjį ketvirtį lėmė didesnė darbų apimtis, sezoniškumas ir kitos priežastys.

Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis antrąjį ketvirtį, palyginti su 2018 m. antruoju ketvirčiu, šalies ūkyje padidėjo 7,9 proc.: viešajame sektoriuje – 11,4 proc., privačiajame – 6,3 proc.

Vidutinis mėnesinis neto darbo užmokestis per metus šalies ūkyje padidėjo 13,3 proc.: viešajame sektoriuje – 16,7 proc., privačiajame – 11,8 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kam tas orus

tai kam tas     orus     portretas
kam bankininkam sodrai teisininkams savivaldybės klerkams ir gyvenimas gerėja SVERNELIS IŠ BIUDŽETO PINIGUS JAU TREČIA KARTĄ KABINETĄ REMONTĄ DARO TAI JAM IR GERĖJA

Rasa

Rasa portretas
Reikia ziureti kiek kartu padidejo minimalus atlyginimas, o ne vidurkis.Kad parazitynas geriau gyvena , tai nereiskia , kad dauguma geriau gyvena.

Kęstas

Kęstas portretas
Ko nutilo dainos mylimoj Dzūkijoj? Lietuvą iš komunistinės vergovės išvedė patriotizmas. Kodėl apie tai tyli šiandieninės mūsų politinės partijos? Nes kosmopolitiniam elitui, kuris dabar valdo Vakarus (ir Lietuvą, ar ne, Jūsų Ekscelencija skandinavų bankų atstove Nausėda?) patriotizmas yra pavojinga atgyvena, trukdanti toliau lobti įprastais būdais: „Jau daugelį metų tiek kairiosios, tiek dešiniosios politikos kryptys buvo perduotos politiniu sutarimu, atspindinčiu ne Vakarų viduriniosios klasės interesus, bet elito kosmopolitinius prioritetus. Ši komopolitinė klasė gyvena Vakaruose, tačiau jie save laiko pasaulio piliečiais ir puoselėja pagrindinę bei vienintelę ištikimybę pasaulinei bendruomenei. Jie siekia pelno, nesirūpindami gimtąja šalimi, sukurdami ekonomiką, kuri palieka Vakarus su nekylančiu darbo užmokesčiu bei prarastomis darbo vietomis“. Vienykimės. Už Tėvynę Lietuvą! Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių