Druskos pirkimo vajus: siūlo remtis Ukrainos patirtimi

Nesibaigiančios aistros dėl druskos pirkimo kelia vis daugiau neaiškumų. Parduotuvių tinklų atstovai laiko tai nesuvokiamu fenomenu, o socialiniuose tinkluose jau kuriasi uždara druskos ieškotojų Lietuvoje grupė.

Kviečia prisijungti

Socialiniame tinkle "Facebook" žmonės dalijosi kvietimu prisijungti prie grupės "Pranešk, kur yra druskos!"

"Sveiki, kuo toliau, tuo sunkiau gauti druskos Lietuvoje. Išeitis  – "Pranešk, kur yra druskos!" grupė. Gal yra norinčių prisijungti prie bendruomenės, kurioje dalijamės, kur radome pirkti druskos? Rašykite komentaruose "noriu" ir prijungsiu prie grupės arba prisijunkite patys", – kvietė vyras.

Žmonių reakcijos internete – įvairios. Daugelis nesupranta, kam išties reikalingi dideli druskos kiekiai ir kaip juos sutalpinti namuose.

Neseniai kalbintos prekybos centrų atstovės tikino, kad, pasipildžius lentynoms, druska iššluojama per kelias minutes. Lyginant su praėjusių metų laikotarpiu, druskos pardavimai šiuo metu išaugę net septynis kartus.

"Atrodytų, kad žmonės per kelias savaites turėjo ir savo poreikiams apsipirkti, ir dar atsargai pasilikti. Tikrai nebegalime paaiškinti, kodėl vis dar taip perka", – tąkart minėjo prekybos tinklo "Iki" komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Receptas – druskos tortas

Naujoje feisbuko grupėje druskos pirkimo klausimas – itin aktualus.

Vieni kelia nuotraukas, kuriose fiksuojamos parduotuvių lentynos su šio mineralo likučiais ir nurodomas parduotuvės adresas, kiti juokiasi iš ieškotojų, nes nesupranta, kam jiems apskritai reikalinga druska.

Panašu, kad ir patys pirkėjai nežino, ką su druska daryti. Nemažai juoką keliančių komentarų susilaukė vieno vyro įrašas.

"Nusipirkome 30 kg druskos. Ar kas nors turite kokių receptų, patarimų, kur naudoti tą druską?" – klausė šios grupės narys.

Po jo įrašu kai kurie žmonės piktinosi, esą kol vieni išperka po 30 ir daugiau kilogramų, kiti apeina visas miesto parduotuves, bet neranda nė vieno pakelio.

Dar kiti šmaikštavo įrašo kūrėjui siūlydami pasigaminti druskos sriubos arba tortą.

Ar šiuo metu ukrainiečiams druskos labiausiai trūksta?

Remkimės Ukrainos patirtimi

Psichologas, psichoterapeutas Gediminas Navaitis teigė, kad prie druskos pirkimo vajaus prisidėjo ir patys pardavėjai.

"Žinome, kad kildavo ir "psichologinių epidemijų", kai buvo perkamas tualetinis popierius, grikių kruopos. Dabar perkama druska. Ji būtų reikalinga, jeigu mes ruoštumėmės konservuoti ar kitokiais būdais išsaugoti didelius kiekius maisto. Jeigu tai nėra planuojama, tai tada žmonių patirties užtenka suprasti, kad druska bus reikalinga tik turimam maistui pagardinti. Šiandien lyg ir sutariama, kad gausus jos vartojimas nėra sveika. Iš šių akivaizdžių faktų galima padaryti ne mažiau akivaizdžias išvadas. Bet žmogus nėra tokia būtybė, kuri sugeba tas  išvadas visada padaryti. Todėl atsiranda keistų sprendimų, prie kurių kartais prisideda ir prekybininkai. Bet kurios prekės išpardavimas – smagus dalykas, o ir ta prekė tampa paklausesnė. Taip pažvelgus matome, kad kartais pasielgiame nelabai protingai, bet tai – nieko nuostabaus. Būtų keista, jei visada elgtumėmės protingai", – svarstė G.Navaitis.

Psichologas taip pat tikino, kad reikėtų žiūrėti, ką daro aplinkiniai, bet mąstyti savo galva.

"Jeigu karo grėsmė sumažės, tai ir druskos pirkimas turėtų mažėti. Jeigu, neduok Dieve, prasidės karas, tada jau tikrai dideli druskos kiekiai bus mažai reikalingi. Galime remtis ir Ukrainos patirtimi. Ar šiuo metu ukrainiečiams druskos labiausiai trūksta? Ar teko kam nors girdėti, kad ukrainiečiai sakytų "atsiųskite mums druskos, mums jos pritrūko"?" – kalbėjo psichologas.

Gediminas Navaitis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Perka ne tik "avys"

Antrąją kovo savaitę, "Facebook" grupėse vyko ir druskos užsakymai.

Grupės narius avimis išvadinęs vyras kreipėsi siūlydamas nusipirkti druskos iš jo.

"Skelbimas labiau skirtas įmonėms arba toms avelėms, kurios dar neišsivalė sugedusių grikių iš savo lentynų nuo pandemijos pradžios", – ironizuodamas skelbė vyras.

Po įrašu pasipylę komentarai skambėjo dviprasmiškai. Vieni juokėsi iš skelbimo, kiti siūlė atsipeikėti, dar kiti užsisakinėjo po 10 ar 20 kg druskos, nurodydami miestą ir norimo pakelio spalvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Žmogus siūlė maišais berods po 50kg, jei kam tos druskos tiek reikia.

Jonas

Jonas portretas
Kokia valdžia tokia ir druska

GAILA

GAILA portretas
Labai protingas prekybininku sugalvotas triukas ispardave keleta metu sandeliuota ir senstancia druska Labai idomu ka darys tie kurie prisipirko desimtimis kilogramu Praeita savaite Prekybos centre laisvai pirkau kilograma druskos o galejau ir daug Man sis ,,DRUSKOS VAJUS'' labai gerai primena momenta kada dauguma norejo labai daug uzdirbti uzklupus zmonija CORONOS PANDEMIJAI perpardavinejant veido kaukes nes ju nebuvo pirkti todel ,, BIZNIERIAI'' kazkokiu budu rado galimybe prisipirkti dezemis Didziule Ju nelaime kad staiga visos Vaistines pradejo prekiauti kaukemis ir ,,BIZNIERIAM'' prapuole biznis tada internete pasipyle skelbimai ,,DRAUGAI GAL KAM REIKIA KAUKIU'' parduodu labai pigiai bet ju planuotas pelnas zlugo niekas nepirko nes buvo pilna Vaistinese todel daug ju buvo ismesta prie konteineriu Bet nieko tokio kurie daug tures sukaupe druskos gales ateinancia ziema dovanoti KELININKAM Mano manymu kazkoks NUPROTEJIMAS
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių